Vladivostok FM tar en licenssmäll.

Grand Theft Auto IV fyller tio år i slutet av april. Samtidigt löper vissa musiklicenser ut, vilket tvingar Rockstar att ta bort ett antal låtar.

Exakt vilka är oklart, men företaget säger i en kommentar till Kotaku att det i huvudsak gäller radiostationen Vladivostok FM, och att både GTA IV och expansionerna berörs. Dessbättre kommer de borttagna låtarna ersättas av andra.

Due to music licensing restrictions, we are required to remove certain songs from the in-game soundtrack of Grand Theft Auto IV and its Episodes, in particular a large portion of the Russian pop station, Vladivostok FM. However we are replacing some of those songs with a new set of songs on that station. We will update our customer support website with new information as soon as it is available.

Även i tidigare GTA-titlar har musik tagits bort efter ungefär tio år. Det har hänt både GTA: Vice City och GTA: San Andreas, och det belyser hur komplext det är att göra alla parter nöjda när man proppar ett spel fullt av musik med olika rättighetsinnehavare och kontrakt. Alla vill ha sin del av kakan, uppenbarligen.

Tror inte folk på allvar tror att film och spel arbetar med samma licenser. Känns lite som en random grej man skriver när man inte har någon annan input. Men iallafall, det här är varken konstigt, fel eller ovanligt. Är ni medvetna om vad Rockstar gjord... 19/04 @Exxo: Nu har inte jag spelat GTA på många år men har för mig att man kunde gå in i paus menyn settings audio och så fanns det en stapel för radio, dra ned den till mute. 13/04 Kör alltid med radion avstängd. Även funderat på om man kan ställa in det som standard, att den alltid är avstängd vid byte av fordon? 13/04 Så vi som har köpt spelet kommer få nya låtar eller gäller det om man köper spelet idag? 12/04 Tänk om Goodfellas skulle tvingas byta ut halva soundtracket efter över 30 år. Hade varit helt absurt. 12/04 THIS. Detta med musiklicenser är så oerhört efterblivet. Självklart ska de teckna avtal som gäller på livstid. Dels har Rockstar mer än råd, men samtidigt är skivbolagen efterblivna om de går så långt att de väljer att INTE ha sin musik i storslagna tit... 12/04 Well, har för mig att alla låtarna finns som OST på Spotify, så kör det i bakgrunden. Man förlorar ju snacket, men... https://www.rockstargames.com/newswire/article/49411/official-grand-theft-auto-radio-playlists-on-spotify-and-itunes.html 12/04 Väldigt märkliga avtal inom spelbranschen, inte hört talas om att någon film behövt byta soundtrack år efter releasen. 12/04 Meh, vem spelar fortfarande GTA IV? När jag försökte spela det på min förra dator för drygt 3 år sedan så ville det inte fungera ens (några kompatibilitets problem I guess). Jag har många bra minnen av GTA IV som tar med mig och en bra kompis som jag... 12/04 Låtarna på Vladivostok är en stor del av atmosfären, tar dom bort de populäraste låtarna sabbar dom hela spelet. Det känns föjävligt att dom ska kunna ta bort låtar från ett spel jag betalat för. Spelet liksom låtarna har jag köpt och borde räknas som... 12/04
Skicka en rättelse