Tidigare i år svärtades arkadspelsrekordhållaren Billy Mitchells rykte efter tecken på att han fuskat när han slog sina världsrekord i Donkey Kong. Och nu ser det nattsvart ut för den kaxiga legenden – organisationen Twin Galaxies har efter omfattande granskning beslutat att stryka samtliga Mitchells världsrekord, skriver man.

Det var i februari som Twin Galaxies-medlemmen Jeremy Young lämnade in en protest mot både gamla och nya rekord i Donkey Kong. Young menade att det inte var tekniskt möjligt att komma upp i de poängsummor Mitchell gjorde utan att använda emulator. Men reglerna säger att alla rekord måste sättas genom att spela på originalhårdvaran, vilket man efter omfattande granskning kommit fram till att Mitchell inte gjort.

Billy Mitchell.

Twin Galaxies har också informerat Gunness rekordbok om sitt beslut. Billy Mitchell har valt att inte kommentera anklagelserna på Twin Galaxies.

2007 var Billy Mitchell en av huvudpersonerna i King of Kong, en dokumentärfilm som följer turerna kring när en Steve Wiebe försöker slå Mitchells Donkey Kong-världsrekord. Mycket sevärd.