"Kanske inte spela i 4K?", menar Polygon.

Från oss och ungefär hela världen har God of War fått gudomliga betyg. Polygon, som för övrigt ger spelet 10 av 10, ställer sig dock tveksamma till 4K-läget. Vi har tidigare nämnt två PS4 Pro-lägen – ett för upplösning, ett för prestanda – och enligt Polygon bör du alltså välja det senare.

Sajten har upptäckt att spelet inte klarar av att nå stabila 30 fps i 4K-läget (2160p med checkerboard-teknik) både vad gäller strider och utforskning. Prestandaläget, 1080p och som låser upp antalet bildrutor per sekund upp till 60, ska däremot alltid ligga över 30 fps.

In God of War’s case, the increased resolution isn’t worth the frame rate trade-off. We tried the 4K mode during our review period, and found that the game sometimes failed to maintain its 30 fps target. The drops happened often enough — both in combat and in merely exploring the world — to make us want to switch to Performance mode.

Undertecknad har ungefär 30 timmar under bältet och har spelat cirka 29 av dessa i 4K-läget och inte alls reagerat. Det kan ju förstås vara en fråga om hur känslig man är, så har du PS4 Pro och en kompetent tv gör du nog rätt i att testa dig fram för att hitta läget för dig.

Problemet med variabel frame rate är att hoppar spelet upp och ner från 30 fps upp till 50 fps så är det störande. Då är låst frame rate till 30 fps bättre. 16/04 @submariner: Man får verkligen inte skriva så :) Jag ser absolut skillnad mellan 1080p och 4K och tror inte jag är ensam om den saken. 14/04 Jag ser ingen skillnad. Vad är det folk hakar upp sig på när bilden är hur fin som helst. Allt över hd är tillräckligt bra för människans ögon. 14/04 Under 30 är ju i princip ospelbart. 13/04 Vad hände med dina fantasier om att en "vanlig" Xbox One på något magiskt sätt skulle gå förbi en "vanlig" PS4 i prestanda som du tjatade om under lång tid? 13/04 Ähh. Inte spelets fel. De släppte det på ünter hardware. Ingen som är förvånad. Move along. Kul med ett bra spel till PS4 dock. Håller det i längden, har det tillräckligt med content? Kan man grinda sig till bättre utrustning? 13/04 https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-god-of-war-tech-analysis "When using checkerboard 4K mode, the game does a reasonably good job of holding steady at 30 frames per second in most scenes, with even intense battles that pile on the... 13/04 Videon körs i 1080p, självklart ser man ingen skillnad. Behövs ju 4K skärm och HDR vilket jag har men blir ingen skillnad för videon är enbart i 1080p. Såg för överigt igen skillnad på FPS i videon heller så måste va minimal drops eller så har mina ögon... 13/04 @Gen: Är väl främst för PC det gäller förstås. Har själv bytt ut min 3840x2160-skärm till en 2560x1440-skärm igen. Sedan såg jag den här videon veckan efter. https://www.youtube.com/watch?v=rwYxXrbcJUg&t=1s 13/04 Förmodligen inte input-lag du upplever utan frame pacing Frame pacing (https://youtu.be/paoaVmwmaxc) 13/04
Skicka en rättelse