Tror också att skivor stannar ett tag till.

Efter 27 år på Sony – japp, han var med från original-Playstation till PS4 Pro – slutade Andrew House förra året. Då hade han varit chef i sex år och bland annat premiärvisat Playstation 4 för världen, så man kan lugnt säga att House har tonvis med rutin av branschen.

Alldeles nyss nåddes vi av ett rykte om att Playstation 5 kan släppas i år, men detta följdes av ett annat rykte om att PS4-uppföljaren i själva verket är flera år bort.

House kan av förklarliga skäl varken bekräfta eller skjuta ned rykteskarusellerna, men på en Gamesbeat-konferens (via Polygon) talade han för första gånen publikt sedan avhoppet från Sony, där han delgav sina åsikter om långa konsolcykler; det är i sin ordning att de är långa.

I’m very bullish on longer life cycles for consoles. Consoles are so under-represented and under-penetrated in so many markets around the globe. There’s so much potential.

House tror också att fysiska spel kommer hänga kvar ett tag till.

I don’t have any firm knowledge on this, but my sense is that you will see the disc around in the industry for a while. If you’re going to tap into some of these developing markets, then allowing for that more traditional physical purchase model as an option is probably no bad thing.

Ja skivor kommer absolut stanna kvar i konsol branschen, iaf så länge dom envisas med att använda pytte små hårddiskar och bara en port för dom. Vet dock personligen inte om det blir några mer konsol köp öht, ps4'at har väl stått och samlat damm i två... 14/04 Som jag ser det så kommer pc spelen bli lidande utav långa konsolcykler i och med att hårdvaran på pc sidan utvecklas i. En mycket snabb takt och att pc spelen bara kommer bli nedgraderingar bara för att konsolernas hårdvara inte klarar av det. Samt jag... 14/04 jag hoppas på att usb minnen används för spel istället för dessa rep glada cd skivor. lagom uppgraderat minne och i framtiden då. 13/04 Rent tekniskt skulle jag vilja se kortare cykler men rent ekonomiskt så är det bra man får valuta för pengarna, rent krasst hade jag hellre sett att de går Segas väg och ägnar sig åt mjukvara till datorer och mobiler, att de har en egen tjänst likt Stea... 13/04 Du behöver ju inte köpa Onex eller pro de har ju garanterat att spelen kommer fungera på de första versionerna bara att de inte ser lika bra ut. Och om du nu skulle köpt en one, ones och en onex så har du ju antagligen sålt de äldre vilket gör att du... 13/04 Själv kan jag tänka mig att det blir mer åt Switch hållet där du har minneskort som du stoppar in i konsolen med spelen på. Dessutom slippa installationen. 13/04 SteamEmu löser det även om det inte är riktigt rumsrent... men har jag köpt ett spel så ska jag kunna spela det idag likväl om 40 år när Steam är dött. Finns alltid andra sätt att spela spelen ändå så Steam-låsningen är inget problem. Att spelen blir... 13/04 @Rackaren: Skillnaden mellan Playstation 4 och Playstation 4 PRO är just bara endast lite bättre grafik samma med Xbox One och Xbox One X. Vad jag tror de vill göra är att sälja 3-4 olika konsoller inom samma konsolcykler med bara lite bättre grafik.... 13/04 Som PC elitist ;p så tycker jag bäst om korta cykler. Hade självklart varit tvärt om om jag hade konsol. @whoo: Själv så försöker jag hålla mig borta från Steam när det kommer till singleplayer. Köper allt på GOG så jag kan ladda ned installern. Köper... 13/04 1) Man delar en steam bibliotek med familj funktionen. 2) Ser ingen anledning till att sälja mina spel. När jag har haft dem så länge kan man redan får tag på dem för 50-200 kr ändå. Sen fick jag tag på Oulast 2, Maffia 3, Lara Croft go, Deus ex mankind... 13/04
Skicka en rättelse