Indieprojektet Banner Saga, om episka äventyr i fornnordiska miljöer, blandat med tighta turordningsbaserade strider, har hyllats nästan unisont av såväl kritiker som spelare. Serien har alltid varit tänkt som en trilogi, och nu har utvecklarna Stoic äntligen avslöjat att frukten av deras lyckade Kickstarterprojekt kommer att anlända i sommar. Datumet för The Banner Saga 3 är 24 juli. Plattformarna är PC, Mac, Switch, PlayStation 4 och Xbox One.

Har du mot förmodan missat hela rasket kommer det även finnas möjlighet att plocka upp hela paketet på en gång – såklart digitalt, men man kommer även att släppa en fysisk utgåva med hela trilogin, till Xbox One och Playstation 4. Datumen för denna är 24 juli för Nordamerika, och 27:e för Europa.

Switch-ägare som inte vill hoppa rakt in i tredje delen, kan glädjas ut att även föregångarna kommer att släppas på Nintendos konsol. Vi väntar bara på ett “när”.

Underteckad har precis börjat närma sig slutet på första delen, och kan bara stämma in i hyllningskören. Inte minst soundtracket gör det till en gripande upplevelse, full av vändningar och känslostormar. Det rika karaktärsgalleriet med varl (en sorts jättar), människor och de mörka dredge som hotar världen, är extremt välskrivet. Jag kommer att starta Banner Saga 2 så snart jag kan.

Recension av del 1
Recension av del 2
I väntan på The Banner Saga 3 – Ash of Gods