Kommer till PC, Xbox och Playstation.

Sega har avslöjat att de tänker lansera Shenmue på nytt – denna gång för en ny generation på Xbox, Playstation och PC (Steam). Spelet är planerat att släppas redan i år berättar företaget under Sega Fes. Det kommer finnas både fysiskt och digitalt med en prislapp på ungefär 250 kronor.

Shenmue 1 och 2 lanserades ursprungligen till Dreamcast år 2000 och 2001 och är ett RPG actionäventyr i en öppen värld där du med hjälp av jujitsu löser mysterier. Spelet är idag känt för sina mini-games och faktum att det kom på uttrycket Quick-Time Event.

Spelet har putsats upp en aning i form av skalbar upplösning och ett uppdaterat interface. Du kan även välja att ha de japanska röstskådespelarna – något som kan rekommenderas då åren inte har varit vänliga mot den engelska versionen.

Shenmue 3 är planerat att släppas någon gång i år.

Det är inte charmigt när det låter stelt och enormt styltigt på en del personer i spelet, minns när man pratade med en tjej i spelet (minns ej hennes namn) och hon sade: "I want to be a teacher, I like kids" men sade det så totalt utan inlevelse att det... 18/04 Det är ju halva charmen med det spelet. Have you seen any sailors? 17/04 Jag som studerat Japanska har alltid imponerats av hur direköversatt Ryo's tal är. Meningsstrukturen lutar mer åt Japanska än Engelska. Det är som att komma in i huvudet på en Japan, man uppfattar hur hövdligt dom uttrycker sig gentemot främlingar. 16/04 I see. Då behöver jag inte låna polarens Dreamcast :) 16/04 Bra att man får val att välja japanskt tal, dom engelska rösterna var verkligen hemska, en del "röstskådespelare" i första spelet lät som om dom bara läste replikerna rakt upp och ner från ett papper utan någon inlevelse eller känsla alls. 16/04 Skumt att det inte kommer till switch. 15/04 Jaså? Hur lång tid har det inte tagit för dom att äntligen ge oss ett bra Sonic spel som Sonic Mania? Folk har tjatat om att få hit fler Yakuza spel, och innan PS4 såg det riktigt mörkt ut för serien i väst. Och ända sen utannonseringen av Shenmue 3 har... 15/04 Otroligt vackra nyheter! köpert DIRR! 15/04 Håller inte med, var inte direkt otippat när de flesta aldrig spelat de tidigare delarna och skulle ha noll intresse av att köpa spelet eftersom man inte vet vad det handlar om. Dessutom har denna sorts spelet varit väldigt lönsamt för, speciellt Yakuza... 15/04 Fan vad nice! Har bara spelat 2an på Xbox då jag aldrig ägde en Dreamcast. Fortfarande en av mina bästa spelupplevelser. Hong Kong i 2an kändes som en riktig värld. Dock vet jag inte om jag pallar spela igenom 2an igen då det vid sina tillfällen var ext... 15/04
Skicka en rättelse