Video går igenom allt som hände med GSC Game Worlds först efterlängtade, sen nedlagda, uppföljare.

Den ukrainska utvecklaren GSC Game World gjorde succé med Stalker: Shadow of Chernobyl och uppföljarna Cleary Sky och Call of Pripyat. Det sistnämnda släpptes 2009 och redan året efter annonserades en fullskalig uppföljare, kort och gott döpt till Stalker 2. Med ett planerat släpp under 2012 såg allting ut att gå bra för den ambitiösa studion.

Som du säkert vet fick vi aldrig någon uppföljare. Studion stötte på både ekonomiska och personalmässiga problem och samma år Stalker 2 skulle ha släppts annonserade man att det lagts ner. Nu, nio år sedan det senaste släppet, finns det massor av läckt information om hur långt de kommit med spelet och stora delar av storyn.

Allt detta sammanfattas i videon nedan och visst blir man lite sugen att återigen besöka Tjernobyls radioaktiva zon.

@Mindrax: CTD. Märkligt om du aldrig hade några... Trodde motorn var instabil men då måste det ha varit något annat. idag 11:24 Märkligt, jag har aldrig några krascher i Lost Alpha?! Vilken typ av krascher fick du? CTD eller rejäla hängningar? igår 12:53 @Wattem: Hade mycket krascher i Lost Alpha som dödade spelglädjen :/ igår 09:49 Ni som inte lirat senaste versionen av Lost Alpah (eller inte lirat det alls) borde ge det en chans, det är overhaul/nytt spel i stort sett som tillhör det första spelet i serien. De har gjort om och uttökat en del områden ordentligt, storyn är näääästa... igår 09:44 Detta måste testas! igår 07:01 Tips på mods för den som lirat ut storyn i Stalker call of pripyat! Mods för maximalt cheeki breeki: *Call of Chernobyl *Arsenal Overhaul *Increased weapon damage *Call of Chernobyl HD Models Addon *Enhanced Sun Effects - CoC *Inaccurate Zombies - CoC... igår 03:31 Det blev väl till viss del Escape from Tarkov? Det är väl en del utvecklare från STALKER i alla fall som utvecklar det det här spelet? 17/04 Åh Stalker. Vilken jäkla feeling det är i dem! Myyyyys!! 17/04 Håller med @CARTMAN till fullo. "Öppet sår" är ett bra sätt att beskriva känslan när man tänker på både STALKER 2 och Half Life 3. Som tur så lyckas Metro-spelen stilla en del av begäret men det finns för lite bra spel som STALKER. 17/04 Detta är också ett öppet sår likt Half-Life 3 dilemmat. Likheten i att det är så sjukt efterlängtat men ser inte ut att bli av. Valve har ju dock sina pengar så de kan fan gå o hoppa i sjön. Nu är det närmaste "STALKER" man kan komma Metro serien som... 17/04
Skicka en rättelse