I helgen fick vi första trailern och framför allt den fantastiska nyheten: Shenmue I och Shenmue II får remasters till pc, Playstation 4 och Xbox One. Någon gång i år ska duon släppas, vilket lär bli en perfekt uppladdning inför trean som ska släppas senare under 2018.

Nu har Sega släppt skärmdumpar från samlingen, och där får vi bland annat se truckracingen från originalspelet, det Virtua Fighter-doftande stridssystemet, Yokosuka, Hongkong och Shenhua Ling – som lär ha en viktig roll att spela i Shenmue III.

Lästips: 2011, tio år efter releasen, tittade Johan Martinsson närmare på Shenmue II, och istället för att hamna i det förflutna hittade han ett spel från framtiden. Jag kan bara hålla med honom.

Det inleds med att Ryo Hazuki ankommer till Hongkong, och om man tänker efter så är det faktiskt denna stad, och inte den beklagligt personlighetsbefriade Ryo, som är spelets egentliga huvudperson.

Hong Kong är, än idag, en av de mest imponerande spelvärldarna som har skapats.

Här finns livliga stråk upplysta av mängder av neonskyltar, gränder helt övertagna av dussintals små gatukök, skumma bakgator med vild dobbleriverksamhet, hamnområden, restaurangkvarter, parker och tempel. Allt modellerat efter verkliga förlagor och befolkat av karaktärer som lever riktiga små liv.