Utredningen om bedrägeri las ner.

Handeln, och framförallt lottoverksamheterna, med knivar och andra kosmetiska föremål i Counter-Strike: Global Offensive fick sig en törn efter att Valve införde tidsbegränsningar på hur ofta prylar kan byta ägare. Mellan privatpersoner är det dock fortfarande fritt fram att byta texturer mot riktiga pengar och tyvärr är det många som blir lurade. Särskilt unga människor som inte alltid tänker efter innan de skickar över ett högt värderat föremål innan de fått betalning.

Detta hände en svensk 15-åring och i frustrationen över att ha blivit lurad hotade han personen med en så kallad bävernäve: att fisa i handen och köra upp odören i någons ansikte. I samma veva polisanmälde han händelsen men utredningen las ner. Istället fick 15-åringens föräldrar ett brev från polisen som kallade dem till samtal över en anklagelse om olaga hot.

15-årigen försökte vid ett tillfälle be om ursäkt för att han i frustration "hotade" personen som lurat honom på pengar, varpå denne svarade "skicka 500 kr så glömmer vi det". För så fungerar anmälningar till polisen. Inlägget publicerades i slutet av mars och utfallet av samtalet med polisen om bävernävar har inte publicerats i Facebook-gruppen där denna historia uppdagades.

Han lär sig till nästa gång, då blir det inget hot utan ett hembesök någon mörk kväll... Fördjävligt att lagen kan utnyttjas så... 21/04 Ruttna jävla människor som först lurar en på något av värde och sen utnyttjar situationen där man i ren frustration av att ha blivit otvivelaktigt snuvad på pengar säger något "olämpligt". Vips så ser de en chans att få mer i sin egen ficka "500 spänn... 19/04 Ny affärsverksamhet, anmäler folk och om de betalar så drar man tillbaka anmälan. 19/04 Ser inga "shady money" i dessa sidor. Bara oansvariga föräldrar som ignorerar vad sina minderåriga sysslar med. Två tredjedelar består av olika möjligheter för spelare att på ett säkert sätt byta, köpa och sälja sina skins (bytesbottar och mellanhänder)... 19/04 Äh, de får gärna lägga ner esporten om de nu blir så ledsna över denna skit. Inget går förlorat direkt. 19/04 @Carl Johansson-Sundelius @kebbe: Ser inte varför det är ett problem med esporten. Tråkigt visst att turneringar får mindre pengar. Men kan den scenen inte leva på det sättet den gör nu utan "shady money" så kanske den inte borde leva på det sättet öht?... 19/04 En stämningsansökan kostar dock endast 900 kr då det gäller lägre summor. Skulle själv anse att anlita ett juridiskt ombud för detta mål hade varit onödigt då det gäller en ganska simpel tvist. Självklart är det dock ovärt ifall priset på texturen han... 19/04 Det var ju bara ringa bäveri så. 19/04 Avtalsbrott till skillnad mot bävernävar är dock civilrättsliga ärenden som då varken polis eller åklagare kommer att hjälpa dig med. Att driva en sån fråga får man göra själv, för egna pengar, vilket kanske känns rätt ovärt så länge texturen ifråga int... 18/04 Vore ju för sorgligt om de faktiskt var tvungna att göra något vettigt med CS för att dra in pengar på det. 18/04
Skicka en rättelse