Handeln, och framförallt lottoverksamheterna, med knivar och andra kosmetiska föremål i Counter-Strike: Global Offensive fick sig en törn efter att Valve införde tidsbegränsningar på hur ofta prylar kan byta ägare. Mellan privatpersoner är det dock fortfarande fritt fram att byta texturer mot riktiga pengar och tyvärr är det många som blir lurade. Särskilt unga människor som inte alltid tänker efter innan de skickar över ett högt värderat föremål innan de fått betalning.

Detta hände en svensk 15-åring och i frustrationen över att ha blivit lurad hotade han personen med en så kallad bävernäve: att fisa i handen och köra upp odören i någons ansikte. I samma veva polisanmälde han händelsen men utredningen las ner. Istället fick 15-åringens föräldrar ett brev från polisen som kallade dem till samtal över en anklagelse om olaga hot.

15-årigen försökte vid ett tillfälle be om ursäkt för att han i frustration "hotade" personen som lurat honom på pengar, varpå denne svarade "skicka 500 kr så glömmer vi det". För så fungerar anmälningar till polisen. Inlägget publicerades i slutet av mars och utfallet av samtalet med polisen om bävernävar har inte publicerats i Facebook-gruppen där denna historia uppdagades.