Nya skins innehöll fulkod.

Antivirusleverantören Avast meddelar att omkring 50000 Minecraftkonton har infekterats med skadlig programvara som är utformad för att omforma hårddiskar och ta bort säkerhetskopieringsdata och systemprogram. Enligt Avast är det inte den mest sofistikerade programvaran, men med tanke på att majoriteten av spelarna är väldigt unga kan det ändå göra rejäl skada.

Programvaran var inbakad i en serie nya skins som laddades upp på en av Mojangs oficiella domäner, och utvecklaren meddelar att man arbetar på en lösning till problemet.

Att minecraft-spelare ska ha fått virus genom minecraft via minecraft skins, eller ens att ha fått det utanför minecraft är väldigt långsökt. Det är inte så många som får för sig att rensa ut metadata ur png's då det är arbiträr data som ibland används... 28/04 Tror du får förklara lite mer vad du faktiskt menar med "vad som hänt aldrig hänt". Problemet är väl fortfarande inte att minecraft kör meta-datan utan att de spred den genom filerna på en officiell sida? Även om Minecraft inte använder meta-data och... 24/04 Fixen är för att ta bort metadatan, inte för att förhindra att metadatan körs. Nästan alla ställen där du kan ladda upp en png kommer ha med metadatan, för att ofta så vill du inte rensa ut information som någon faktiskt kan behöva i en png, men i falle... 24/04 Hur kommer det sig då att Mojang och Microsoft själva gått ut med att de arbetat med och applicerat en fix? Hur kommer det sig att flertalet användare rapporterat saker som "Once a computer is compromised by the malware, users could see messages like... 20/04 Det här är helt påhittat av Avast, rakt av omoralisk fearmongering för att sälja mer avast. png-filer kan innehålla all slags metadata men det krävs att programmet som läser png filen gör något med den. Minecraft gör absolut ingenting med denna meta-dat... 18/04 Förmodar att det var resource packs? Bilder kan ju förvisso också innehålla skadlig kod. Men mest troligt att det var resource packs då de kan innehålla kod (om jag inte missförstått det). 18/04 Fan vad klantigt. Måste ju vara tredjepartsutvecklade skins... hur kom de upp på en oficiell sida och hur kunde ingen kontrollera filerna innan? Amatörmässigt... 18/04
Skicka en rättelse