Rykten säger att jättarna vill ta upp kampen med Battlegrounds och Fortnite.

Nu på morgonen möts vi av rykten att både Dice Battlefield 5 och Activisions Black Ops 4 kan komma att få battle royal-lägen. Att företag världen över sitter och filar på prototyper för att ta upp kampen med Battlegrounds och Fortnite kommer kanske inte som en överraskning, men det är ändå uppseendeväckande att de forna trendsättarna nu jagar efter andra istället för att själva sätta spelreglerna.

Ryktet om Battlefield kommer via sajten Venturebeat, där en anonym källa berättar att Dice jobbar på en prototyp som kan komma att inkluderas som gratisuppdatering till BF5 efter release, om den bedöms hålla måttet. Enligt källan är det också en möjlighet att det blir ett helt fristående spel.

Polygon och Kotaku rapporterar i sin tur om att Black Ops 4 kan komma att helt skrota ett singleplayerläge till förmån för just battle royal- och zombielägen. Om detta stämmer blir fyran det första Call of Duty som saknar enspelarläge.

Om ryktena visar sig stämma, är det rätt väg att gå för de anrika giganterna?
Black Ops 4 släpps 12 oktober, och EA har bekräftat att ett nytt Battlefield kommer att släppas i år. Om det är Battlefield 5 eller ej återstår att se.

42 5 saker vi vill se i Battlefield 5
Nytt Battlefield släpps i höst, Anthem tidigt 2019
Activision avtäcker Call of Duty: Black Ops 4

Var BF1942 kartorna så stora som PUBG kartan? 24/04 I agree! BF: Bad Company 2 är mitt favorit BF. Skön kampanj med skön humor men framförallt så kunde man förstöra i princip allt i multiplayer. Från att matchen starta till att matchen sluta, så kunde en vit vinterdal med skog och hus överallt, avsluta... 22/04 Jag skulle gärna vilja se en ny Battlefield Bad Company! 20/04 En sund vy på det hela. Bra! :) 20/04 @yoggi: Om det ska bli ett BF battle royale så tycker jag att man inte ska ha med tanks, flygplan etc. Räcker att man kommer först till tanken och lyckas döda allt motstånd på nolltid. Så för battle royale känslan ska det vara utan fordon. Dock har jag... 20/04 Det jag framförallt gillar med BR spelen är att iaf jag blir sjukt nöjd över att vinna, och när det bara är några få kvar så är spelet sjukt spännande. Den känslan får jag aldrig av att spela cod eller bf som exempel. Oavsett om jag kommer längst upp... 20/04 Det skrev du visst :) Så skrev du. Men hur som helst. Ja, det som gjorde att det tog längre tid från spawn till action var ju att kartorna var rätt stora och att man inte spawnade direkt i fordonen. Stilla havs-banorna var ju också bra exempel på det,... 20/04 Jag har väldigt svårt för Battle Royale, tycker inte varken PUBG eller Fortnite är lockande, sen förvisso så spelar jag väldigt lite Multiplayer överlag numera... Men de roligaste för mig är ofta någon form av Assault / Rush. Gärna blandade banor med... 19/04 Jag har aldrig gillat zombielägen i COD Black Ops. Ser lite kul ut, men är trist att spela... Singelplayer har ju däremot alltid varit bra i Black Opos. 19/04 Hmm.. Jag har inte skrivit "action direkt"... Men ja, jättebra poäng. Denna tid du pratar om är s.k. Insertion time. Istället för att spelaren ska titta på team mates i follow cam, eller vänta i menyn så spawnar man in dem med planerad buffertid där man... 19/04
Skicka en rättelse