Nu på morgonen möts vi av rykten att både Dice Battlefield 5 och Activisions Black Ops 4 kan komma att få battle royal-lägen. Att företag världen över sitter och filar på prototyper för att ta upp kampen med Battlegrounds och Fortnite kommer kanske inte som en överraskning, men det är ändå uppseendeväckande att de forna trendsättarna nu jagar efter andra istället för att själva sätta spelreglerna.

Ryktet om Battlefield kommer via sajten Venturebeat, där en anonym källa berättar att Dice jobbar på en prototyp som kan komma att inkluderas som gratisuppdatering till BF5 efter release, om den bedöms hålla måttet. Enligt källan är det också en möjlighet att det blir ett helt fristående spel.

Polygon och Kotaku rapporterar i sin tur om att Black Ops 4 kan komma att helt skrota ett singleplayerläge till förmån för just battle royal- och zombielägen. Om detta stämmer blir fyran det första Call of Duty som saknar enspelarläge.

Om ryktena visar sig stämma, är det rätt väg att gå för de anrika giganterna?
Black Ops 4 släpps 12 oktober, och EA har bekräftat att ett nytt Battlefield kommer att släppas i år. Om det är Battlefield 5 eller ej återstår att se.

42 5 saker vi vill se i Battlefield 5
Nytt Battlefield släpps i höst, Anthem tidigt 2019
Activision avtäcker Call of Duty: Black Ops 4