Om du känner suget kan din bästa tid vara nu, menar Praktikant-Gustav.

Blizzards kortspelssuccé Hearthstone är fortsatt ett av de populäraste spelen på Twitch drygt 4 år efter att det släpptes. Stort och omtyckt som det är beskylls det ofta för att vara ogästvänligt för gratisspelare. För att kunna klättra i rank krävs flera dyra kort, som innebär en av två saker: Antingen måste man spela slaviskt flera gånger om dagen, eller så måste man spendera flera hundralappar per expansion.

För ett par veckor sedan släpptes den senaste expansionen, Witchwood, och med det blåstes det nytt liv i spelet. En drös med kort fasades ur standardläget och över 100 nya tillkom. Nu kanske någon här på FZ ställer sig frågan: "Borde jag ge skiten en ny chans?"

Svaret är ja, om ni frågar mig - och gör ni inte kommer jag ändå med tre smarriga anledningar till varför jag tycker så!

1. Belöningarna för att klara uppdrag har blivit bättre

Ni som spelat Hearthstone tidigare vet att man får ett så kallat "daily quest" varje dag som belönar en med guld. Guld som man sedan köper arenabiljetter och kort för. I en ny patch uppgraderade Blizzard samtliga belöningar, och det har alltså blivit lättare för gratisspelare att tjäna ihop de 100-150 guld som krävs för att utöka kollektionen eller testa sin lycka i Arena-läget.

2. Nya soloäventyr som inte kräver egna kort

Den förra expansionen, Kobolds & Catacombs, introducerade det nya enspelarläget "Dungeon Runs", där man möter olika bossar och belönas med temporära kort. Ingen kollektion behövs med andra ord, och det finns gott om innehåll att utforska.

Den 27 april släpps också "Monster Hunt", vilket är ett motsvarande läge till Witchwood. Om man föredrar att spela mot datorer har tiden därför aldrig varit bättre att installera spelet på nytt.

3. För dig som vill spela rankat finns flera lekar med låg kostnad

"Dust", valutan som används för att bygga kort till sin kollektion, är fortfarande unisont utskälld av Hearthstone-gemenskapen. Priserna för att skapa de allra dyraste korten är skyhöga i förhållande till vad man får av att skrota gamla kort, och många av de populära lekarna innehåller flera legendariska och episka kort.

Som tur är finns det i nuläget många lekar med förhållandesvis låg kostnad som kan hjälpa en att klättra högt i det rankade läget. Sidor som HearthPwn och Hearthstone Top Decks erbjuder en bra utgångspunkt till att börja bygga egna lekar. Alla spelare får dessutom ett gratis legendariskt kort och 15 slumpade kort när de loggar in för första gången i Witchwood.

Där har vi alltså mina tre anledningar till varför ni borde ge Hearthstone en första, andra eller femtioelfte chans. Håller ni inte med? Kom i så fall med en andra åsikt i kommentarsfältet!

Öh, nej det är inte minst 1 legendary per 20 packs. Det är fortfarande 40 pack pity timer. Jag öppnade 120 pack och fick 5 legendary utöver den "gratis". Och då är det 1 garanterad bland de första 10 packsen. Jag hade ett genomsnitt på 28 pack (lite min... 20/04 @Devan: Holy moly, det kom från ingenstans! 20/04 Ben Brode, Father of #Hearthstone, Leaves Blizzard Entertainment https://www.hearthpwn.com/news/5513-ben-brode-leaves-blizzard-entertainment 20/04 @DJ_Goat: ja, Eternal kan jag också rekommendera! Väldigt generös ekonomi och djupa spelsystem som inte känns för komplicerade. 20/04 För alla som är burnt out från HS kan jag rekomendera eternal, metan är väldigt varierande och "fast spells"-mekaniken är väldigt rolig. Relativt F2P vänligt efter ett tag, men kommer nog kosta en del för att komma igång. 20/04 Skulle nog inte sluta spela men håller med om att metan är horribel. Samma 3-4 netdecks om och om i standard. 20/04 Jag tycker precis tvärtom, det har aldrig funnits en så god anledning att helt sluta spela Hearthstone som nu när Witchwood släppts, metan är helt fruktansvärt usel. 20/04 Precis så fatta att jag känner mig lurad! Ja klart, men den får ju alla så räknar ju inte med den. 20/04 Alla får ju dessutom en gratis legendary av att logga in, tillsammans med tre card packs. 20/04 Kobolds och Witchwood har minst en legendary per 20 packs och ökar gradvis droprate:en ju fler packs du öppnar utan legendary, tvivlar därmed på att du öppnat 85 packs av Witchwood utan att få minst 4 legendary-kort. 20/04
Skicka en rättelse