Blizzards kortspelssuccé Hearthstone är fortsatt ett av de populäraste spelen på Twitch drygt 4 år efter att det släpptes. Stort och omtyckt som det är beskylls det ofta för att vara ogästvänligt för gratisspelare. För att kunna klättra i rank krävs flera dyra kort, som innebär en av två saker: Antingen måste man spela slaviskt flera gånger om dagen, eller så måste man spendera flera hundralappar per expansion.

För ett par veckor sedan släpptes den senaste expansionen, Witchwood, och med det blåstes det nytt liv i spelet. En drös med kort fasades ur standardläget och över 100 nya tillkom. Nu kanske någon här på FZ ställer sig frågan: "Borde jag ge skiten en ny chans?"

Svaret är ja, om ni frågar mig - och gör ni inte kommer jag ändå med tre smarriga anledningar till varför jag tycker så!

1. Belöningarna för att klara uppdrag har blivit bättre

Ni som spelat Hearthstone tidigare vet att man får ett så kallat "daily quest" varje dag som belönar en med guld. Guld som man sedan köper arenabiljetter och kort för. I en ny patch uppgraderade Blizzard samtliga belöningar, och det har alltså blivit lättare för gratisspelare att tjäna ihop de 100-150 guld som krävs för att utöka kollektionen eller testa sin lycka i Arena-läget.

2. Nya soloäventyr som inte kräver egna kort

Den förra expansionen, Kobolds & Catacombs, introducerade det nya enspelarläget "Dungeon Runs", där man möter olika bossar och belönas med temporära kort. Ingen kollektion behövs med andra ord, och det finns gott om innehåll att utforska.

Den 27 april släpps också "Monster Hunt", vilket är ett motsvarande läge till Witchwood. Om man föredrar att spela mot datorer har tiden därför aldrig varit bättre att installera spelet på nytt.

3. För dig som vill spela rankat finns flera lekar med låg kostnad

"Dust", valutan som används för att bygga kort till sin kollektion, är fortfarande unisont utskälld av Hearthstone-gemenskapen. Priserna för att skapa de allra dyraste korten är skyhöga i förhållande till vad man får av att skrota gamla kort, och många av de populära lekarna innehåller flera legendariska och episka kort.

Som tur är finns det i nuläget många lekar med förhållandesvis låg kostnad som kan hjälpa en att klättra högt i det rankade läget. Sidor som HearthPwn och Hearthstone Top Decks erbjuder en bra utgångspunkt till att börja bygga egna lekar. Alla spelare får dessutom ett gratis legendariskt kort och 15 slumpade kort när de loggar in för första gången i Witchwood.

Där har vi alltså mina tre anledningar till varför ni borde ge Hearthstone en första, andra eller femtioelfte chans. Håller ni inte med? Kom i så fall med en andra åsikt i kommentarsfältet!