Ska inte påverka utvecklingen av studions nästa spel.

Indiestudion Campo Santo som låg bakom den oväntade succén Firewatch har blivit uppköpta av industrigiganten Valve. Detta bekräftas bland annat på Campo Santos egna blogg. Valve ska enligt utsago låta studion fortsätta att arbeta i samma team som tidigare, vilket innebär att arbetet med kommande In the Valley of Gods ska fortsätta som planerat. Studion ska dock flyttas till Seattle.

In Valve we found a group of folks who, to their core, feel the same way about the work that they do (this, you may be surprised to learn, doesn’t happen every day). In us, they found a group with unique experience and valuable, diverse perspectives. It quickly became an obvious match.

Campo Santo grundades 2013 och de släppte det kritikerhyllade Firewatch 2016. Deras kommande spel In the Valley of Gods är planerat för release under 2019 och någonstans mittemellan ska Firewatch till Switch klämmas in.

Half-life 3 confirmed!! :P 23/04 @Sisyr: Typ. Oavsett vad de släpper så bojkottar jag skiten. Håll politik och spel separerade. 23/04 Varför just detta bolag av alla? De har EN release bakom sig, som i det stora hela var en liten, meningslös och ihålig skapelse, som var totalt ihålig. Hade det inte varit för utvecklarens pinsamma utspel mot pewdiepie så hade detta redan varit totalt... 23/04 Det tror jag inte. Indie är större än någonsin förr och AAA bubblan spricker när som helst. Det är väl bra med alternativ. Låt kidzen få spela CoD om de vill. 23/04 Gick Pewdiepie situationen åt helvete för dom? 23/04 Valve sade ju att de skulle börja släppa spel igen; hoppas de inte menade att de skulle köpa ett gäng studios och släppa DERAS spel heh... 23/04 Inte undra på att man börjar tröttna på att lira spel när de blir allt mer likriktat pga alla uppköp och direktiv som giganterna ställer på de uppköpta. Girigheten kommer blir den här underhållningsgenrens död. Precis som filmen blivit pga hollywoodsmör... 23/04 Var det inte högsta hönset på detta företag som levde som fan när Pewdiepie gjorde bort sig på Twitch? 22/04 Står ju i artikeln att de ska arbeta på ett spel som heter In the Valley of Gods (http://store.steampowered.com/app/687440/In_The_Valley_of_Gods/) som har release 2019. Verkar som att man är arkeolog i Egypten i stället för att vakta skog. 22/04 Min gissning är att de vill göra något spännande spel till VR. Känns som att något Firewatch-aktigt hade passat. 22/04
Skicka en rättelse