Detroit: Become Human-utvecklaren Quantic Dream drar tidningen Le Monde och siten Mediapart inför rätta. Man stämmer de båda medierna för förtal efter att de januari i år, tillsammans med tidningen Canard PC, tillsammans publicerat artiklar om hårt arbetsklimat och sexistisk och rasistisk arbetskultur hos den franska studion.

Quantic Dream dementerade snabbt och kraftfullt påståendena, som man kallade "löjliga", "absurda" och "groteska". Kort därefter ska man ha förklarat sig beredda att vidta juridiska åtgärder, vilket enligt en artikel hos Kotaku nu är på gång – rättegången sägs börja i juni.

Canard PC, som av okänd anledning inte verkar dras in i fallet än, skriver i ett mail till Kotaku att Le Monde och Mediapart måste bevisa att artiklarna gjorts ärligt, opatiskt och i god tro och att de låtit alla berörda parter komma till tals.

Vi lär få anledning att återkomma till fallet. Under tiden kan du, om du har en PS4, testa demoversionen av Detroit: Become Human som släpptes för någon timme sedan. Läs även våra intryck från tre timmars spelande nyligen, och invänta vår recension kring releasen den 25 maj.