David Cage & co vill rentvå sig efter anklagelserna om rasism och hårda arbetsförhållanden.

Detroit: Become Human-utvecklaren Quantic Dream drar tidningen Le Monde och siten Mediapart inför rätta. Man stämmer de båda medierna för förtal efter att de januari i år, tillsammans med tidningen Canard PC, tillsammans publicerat artiklar om hårt arbetsklimat och sexistisk och rasistisk arbetskultur hos den franska studion.

Quantic Dream dementerade snabbt och kraftfullt påståendena, som man kallade "löjliga", "absurda" och "groteska". Kort därefter ska man ha förklarat sig beredda att vidta juridiska åtgärder, vilket enligt en artikel hos Kotaku nu är på gång – rättegången sägs börja i juni.

Canard PC, som av okänd anledning inte verkar dras in i fallet än, skriver i ett mail till Kotaku att Le Monde och Mediapart måste bevisa att artiklarna gjorts ärligt, opatiskt och i god tro och att de låtit alla berörda parter komma till tals.

Vi lär få anledning att återkomma till fallet. Under tiden kan du, om du har en PS4, testa demoversionen av Detroit: Become Human som släpptes för någon timme sedan. Läs även våra intryck från tre timmars spelande nyligen, och invänta vår recension kring releasen den 25 maj.

Absolut ingenting i ditt inlägg har ju ens med påståendet jag ifrågasatte att göra. 24/04 Bara för att vissa andra spelföretag har haft dåliga arbetsförhållanden med andra utvecklare och inte håller med om vilken rikting de går i betyder inte det att Quantic Dreams har sexistisk arbetskultur. Sedan vet jag inte vad den andra artikeln har med... 24/04 Du länkar till Projektion för att du TROR dig veta vad som hänt, samtidigt avslutar du med en attack och försök till förlöjligande av mig pga att jag bad om källan? Du tänker inte att du gör lika dant i detta fall? Känner dig pressad på källa som styrke... 24/04 A good person does the right thing even when no one is looking. 24/04 "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" 24/04 Lite tidigare intressant kontrovers inom spelvärlden som i princip gick tillväga på precis samma sätt: https://kotaku.com/5818019/report-la-noires-development-was-hell-rockstar-no-longer-working-with-team-bondi https://www.theguardian.com/technology/201... 24/04 Lite tidigare intressant kontrovers inom spelvärlden som i princip gick tillväga på precis samma sätt: https://kotaku.com/5818019/report-la-noires-development-was-hell-rockstar-no-longer-working-with-team-bondi https://www.theguardian.com/technology/201... 24/04 Ah just det, de här mystomtarna ja. Usch. 24/04 Menar du att folk som har rent mjöl i påsen skiter i om media skriver lögner ämnade att dra företaget och varumärket i smutsen? Det låter som en spännande tankegång som du gärna får utveckla. 24/04 @kaealy: oj, skapligt insatt ser jag. Länka gärna utredningen som bevisar ditt påstående, den verkar som intressant läsning. 24/04
Skicka en rättelse