Mestadels nya ansikten i gänget.

Vi vet att Square Enix siktar på att trumfa originalet – ett av historiens mest hyllade spel – med Final Fantasy VII Remake. Det ska dessutom, sitt namn till trots, kännas som något helt nytt snarare än en remake. Då passar det ju förstås att teamet mestadels består av nya ansikten.

I en intervju med CG World (översatt av Siliconera) bekräftar Shintaro Takai, art director och VFX director, att få av de gamla rävarna är kvar. Å andra sidan är detta tunga namn.

There are only a very few. Starting with producer Yoshinori Kitase-san, director Tetsuya Nomura-san, and scenario writer Kazushige Nojima-san, there’s only very few of us. Most of Final Fantasy VII Remake’s developers are those with experience on the Final Fantasy series after Final Fantasy VII along with new people who joined.

Många i det yngre gardet ska dock ha spelat – och älskat – Final Fantasy VII när det begav sig. Takai talar också om små detaljer. Om en fiende till exempel sprutar röd eld ska man ta reda på varför. Är det en särskild energi? Var föddes monstret? Detta blir, som sagt, ingen nyversion där man nöjer sig med att piffa till det grafiska utan här ska man nagelfara minsta detalj.

Risken finns att releasedatumet blir därefter.

Det låter som att nya ff7 kommer bli skit då. If it's working, don't fix it!! Hoppas att jag har fel! 26/04 Japp, om det mer generella fallet. Det var just fallet med spel man tyckt varit bra jag kommenterade på. 25/04 Visst kan det hända att man upptäcker att man köpt ett av misstag och sedan aldrig spelar det mer igen, men knappast så pass många för stortitlar som överlag dessutom har fått rätt goda betyg. Trenden har funnits länge, det är bara googla runt så kommer... 25/04 Det är inte så många jag kallar bra, så det går fort, I alla fall om vi nu håller oss till en femårsperiod. De artiklarna visar dock inte det du påstod, de de inte frågar spelarna om de gillade spelet. Snarare tvärtom då de påstår att folk gav upp spele... 25/04 http://metro.co.uk/2017/11/25/why-is-beating-a-video-game-such-a-rarity-readers-feature-7107368/ http://www.zam.com/article/1552/why-dont-we-complete-games För att bara nämna några, har sett flertalet artiklar om detta genom åren. Inget nytt fenomen.... 25/04 Nej, det tror jag inte jag gör. 25/04 Då tillhör du en väldigt liten del av dagens moderna gamers, om du nu inte köpt max ett spel per år kanske. Äh, det stämmer säkert in ändå. 25/04 Alla. OnTopic: Får hoppas att de lärt sig hur man kodar till PC nu då... Så vi inte får en remake lik FFXIII. Spelade aldrig sjuan så jag är mycket förväntansfull. 25/04 Jag tror att det kommer bli ett bra spel... för alla som inte spelade orginalet. Tror många av oss har för många nostalgiska minnen till det spelet, i kombination med att man dels hänfördes av ett spel mycket enklare när man var ung. En annan faktor är... 25/04 Risken som jag ser det är att alla hundratals små hemligheter blir en del av en mer linjär upplevelse för att alla ska hållas i handen fram till målet nuförtiden 25/04
Skicka en rättelse