Crowdfunding-siter som Kickstarter har gett oss en hel del bra rollspel genom åren, exempelvis Divinity: Original Sin, Wasteland 2 och Pillars of Eternity. Huruvida den Diablo-doftande lootsamlaren Last Epoch når dessa nivåer är alldeles för tidigt att säga – Kickstarter-insamlingen pågår i 21 dagar till – men intressant nog finns redan en demo som kan ge dig hjälp att besluta om du ska bidra.

I Last Epoch jagar du loot medelst vapen och krafter du själv utformar. Fem grundkaraktärer kan utvecklas till mastery-klasser, och det lockas med trading, crafting, ladders och stora mängder end-game-innehåll. Det blir möjligt att resa i tiden, vilket öppnar för att besöka spelvärlden i fyra olika tidsepoker. Du kommer kunna spela ensam eller i multiplayer (PvP för upp till 5 mot 5), och det går att köra i LAN, offline och online.

Ett klassamhälle.

För att allt det här ska bli verklighet vill utvecklarna ha in knappt 1,8 miljoner kronor till den 17 maj. I skrivande stund har man kammat in 681 600 kronor – drygt en tredjedel. Om det går vägen är planen att börja alphatesta i augusti, beta i april 2019, öppen beta i början av 2020 och release i april 2020.

En digital kopia av Last Epoch blir din via Kickstarter-kampanjen för 10 dollar som lägst.