Beslutar om eventuell utredning inom kort.

Regeringen går vidare med granskningen av hur lootlådor i spel påverkar spelarna. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) har bett Lotteriinspektionen titta närmare på rättsläget för lootlådor i spel, och inom kort redovisar myndigheten vad den kommit fram till, det uppger P3 Nyheter.

Resultatet ska presenteras för civilministern i början av juni. Därefter kan det bli fråga om en eventuell utredning. Men redan nu uttrycker Shekarabi oro över att framförallt unga dras in i spelmissbruk på grund av lootlådor.

– Vi måste skydda våra konsumenter, vi måste skydda våra minderåriga konsumenter, säger Ardalan Shekarabi till P3 Nyheter. Vi får inte tillåta att dataspel blir en väg in i spelmissbruk.

Civilminister Ardalan Shekarabi.

Farhågorna för att lootlådor ska leda till missbruk bygger på att de ger en okänd vinst eller utdelning, vilket av kritiker anses locka till köp av fler. P3 Nyheter gjorde en granskning av Fifa i vintras, och en spelare berättade då att han spenderat tiotusentals kronor på mikrotransaktioner i Ultimate Team-läget.

Om en dryg månad får vi besked om regeringen anser att det finns juridiska skäl att sätta lås på lootlådorna.

Skicka en rättelse
Ptja, förslagsvis när den du skriver med inte längre stödjer sitt första påstående så hör det inte riktigt till diskussionen att sitta och vara besserwisser över det första påståendet, kanske sluta referera, sluta argumentera, vad du nu argumenterar emo... 04/05 Vad vill du att jag refererar till istället? Det är det enda påståendet och argumentet du fört i hela tråden: "Ja det hade väl varit trevligt om det var gratis" - Vilket är precis hur det fungerar i CS; Det finns standardlådorna (som för övrigt kostar... 04/05 @kebbe:No shit sherlock, Varför fortsätter du då ? Tror du inte att jag insett att den finns ? Grattis du hade rätt, nuff said. Case closed. Det enda vi kan argumentera över är ifall denna turnerings case förändrar helheten nämnvärt över att 99 % av all... 04/05 "Har inte sett den" ≠ Existerar inte Har inget att göra med "Gotcha" eller liknande trams. 03/05 @kebbe: Påståendet kom utifrån mina 2.5 tusen timmar av att aldrig se lådan. Grattis, eller nått. 03/05 Påstående: "[..]men i cs tex finns det inte en enda låda som man inte måste köpa en nyckel för att öppna" Fakta: Souvenir packages ges ut gratis och är gratis att öppna. När de ges ut (under två turneringar om året) är i sammanhanget inte relevant, de... 02/05 Lite longshot eftersom dom endast droppas under valve sponsrade turneringar, och är dom enda som går utanför tumregeln. Dom som bara lirar lite premade får aldrig se dom. 02/05 Hört talas om Souvenir Packages? Ges ut gratis, är gratis att öppna och ligger bakom spelets absolut dyraste vapen. 30/04 Haha, jag var i fel tråd och skrev. :D 30/04 Nej, jag skriver bara om det som skrivs här i artiklarna, finns inte så mycket att hänga upp sig på. Någon licens var det inte på tal om där, vad jag minns. 30/04