Siffror tyder på en mättnad av marknaden, men man säljer fortsatt enorma kvantiteter.

Efter att ha sålt 19 miljoner konsoler 2017 och 20 miljoner året innan, ser det nu ut som att Sony kan förvänta sig en ytterligare minskande försäljning. Prognosen för räkenskapsåret som slutar i mars nästa år hamnar “bara” på 16 miljoner sålda Playstation 4. Totalt har maskinen krängts i över 76 miljoner exemplar.

Alltså fortsatt glada dagar för Sony trots en befarad avmattning, och företaget kan koncentrera sig på att söka upp fler exklusiva titlar att lägga till sitt redan dignande bord av storsläpp.
Förhoppningsvis lägger man också en hel del krut på att ta fram nästa generations hårdvara. Det har tidigare spekulerats i ett möjligt releasefönster redan 2019, men med den förhållandevis starka fortsatta PS4-försäljningen kanske inte incitamenten är tillräckligt starka.

Rykte: Playstation 5-devkits hos utvecklare
hRykte: Playstation 5 kan släppas redan i år
Playstation 5-releasen flera år bort, enligt nya rykten

Den kommer att passera 100mille tror jag. När fler och fler nu byter bort sina gamla HD TVs till 4K så inser de att det är dags att haffa en Pro också. En prisdump till julen är att räkna med. Min PS4 Pro med 2 TB hdd är bland de bästa saker jag någonsi... 01/05 Sony har haft sådant flyt med denna generation. PS3an, trots det var en grym maskin, kantades av problem och blev ex försenad med ett år här i Europa och lite annat. PS4an har rättat till mycket av det där. Inte helt konstigt kanske att de säljer mindre... 28/04 @Margy: Nejdu. Där har du tokfel. Dessutom stödde den varken svenska eller sverige.....så nej nej 27/04 Fungerade det att köra Svenska och Sverige som region utan problem på en one som var importerad innan officiella släppet i Sverige? 27/04 Xbox One fanns att köpa hos alla stora kedjor och försäljare som om den hade varit släppt officiellt. En normal kund märkte ingen skillnad. 27/04 Mja. De flesta marknader var ju ett år efter eller mer på Xbox one jämfört med US release.... Köpte min från Tyskland på releasedagen. 27/04 Klart dom inte nått sin topp. Universum skapar ju nya idioter varje minut =) 27/04 Går dom sönder så ofta att folk måste köpa nya hela tiden? 27/04 @jOnÄTÄn: Xbox One kom några månadar tidigare än ps4 förutom i en del länder. Själv importerade jag än till releasedagen. Den var frän tills ps4 kom ut. Jag tror oxå kinect-kravet och deras tjat om multimedia-box med låsta spel som inte gick att låna... 27/04 Jag har en PS4 Pro och är mycket nöjd. Det enda man kan önska är ytterligare finslipningar med tystare fläckt och integrerad och förbättrad VR. Det är nog VR sidan dom får jobba mer på om de vill utöka den marknaden som har potens att växa. 27/04
Skicka en rättelse