Några av av PUBG-fusken innehöll trojaner.

PUBG Corp har tillsammans med kinesiska myndigheter arresterat och bötfällt 15 personer som misstänks ligga bakom flera fusk till Playerunknown's Battlegrounds. Det rör sig om såväl själva skapandet som hosting och ekonomi. De ska dessutom betala över 44 miljoner kr i böter.

Battlegrounds-skaparna varnar också de som har fuskat att vissa av programvarorna som ger dig fördelar i spelet visat sig innehålla trojaner som fiskar efter personliga uppgifter.

"15 major suspects including “OMG”, “FL”, “火狐”, “须弥” and “炎黄” were arrested for developing hack programs, hosting marketplaces for hack programs, and brokering transactions. Currently the suspects have been fined approximately 30mil RNB ($5.1mil USD). Other suspects related to this case are still being investigated.

Some hack programs that are being distributed through the internet includes a Huigezi Trojan horse*(Chinese backdoor) virus. It was proven that hack developers used this virus to control users’ PC, scan their data, and extract information illegally.”

Kort sagt, har du fuskat i Battlegrounds är det klokt att se över ditt virusskydd.

@Critical: jag tror att han menar att man ska göra knipövningar med stjärten. Det kan ge rejäla fördelar när man jobbar i te.x matvarubutik. 28/05 Så du tycker spelare ska få fuska med tredjepartsprogram för att de lever i ett demokratiskt samhälle? Om man av någon konstig anledning måste fuska så kan man göra det i sina singleplayer spel. 02/05 Att det handlar om den yngre generationen över lag. Mitt samlade intryck är att det oftast är att de är unga. Lite som att man var betydligt stökigare i sina tonår och tidiga 20-åren. 01/05 Låren? 01/05 @roftg: Vi pratar alltså inte om politiska aktivister som försöker förändra ett samhälle till det bättre, det handlar om personer som för egen vinning utvecklar och ibland säljer sina fusk, sedan handlar det om människor som är så dåliga på att spela... 01/05 Hur är det en generationsfråga, jag vet inte vilken generation du tillhör, men det har ju fuskats i säkert 20 år av multiplayer och ännu längre i singleplayer. Det är inte ens säkert att det är fler som gör det procentuellt nu. Jag har ju dock aldrig... 01/05 @nils45: Gör ordentliga spel från början,...knäpp igen låren och knip så ingen släpps in pga brister i spelkod eller va fan de nu heter... Klart slut 01/05 @Jeehao: Jo visst, vill du backa tiden 30år och bo i ngt land med kommunistiskt eller diktatorstyre så varsegod 01/05 @ELF: Varför?,.. kommunistiska Kina slår ner på fattiga medborgare, ..fan vad coolt... Kräks på sånt överförmynderi 01/05 Tänk vad kul att använda den dära trojanen för att installera ransomware på massa fuskares datorer :D :D 30/04
Skicka en rättelse