Vi älskar God of War, ni älskar God of War och världen älskar God of War. Den fem år långa väntan (Ascension släpptes 2013) visade sig vara väl värt det. I Kotakus podcast Splitscreen får regissören Cory Barlog frågan om hur många ytterligare spel han har i sitt huvud. Han svarar kort:

Fem spel.

Kotakus Jason Schreier nämner den fem år långa utvecklingstiden och att det i den takten skulle ta 25 år att släppa alla de här spelen. På det svarar Barlog att han vill öka farten.

Jag vill fundera ut hur vi gör saker snabbare. En stor del av de här fem åren handlade ju om att vi gjorde saker från grunden. Vi hade en motor men vi gjorde om många grejer. I de tidigare spelen, när vi gick från God of War 1 till God of War 2, var ju grunderna redan satta.

Mellan 2005 och 2013 utvecklade Santa Monica Studio fyra delar i serien, så potentialen att öka takten finns onekligen där. Det återstår dock att se när nästa del i serien når oss. 2020? 2021? Vi ska också ha i beaktning att fem spel finns i Barlogs huvud just nu. De kan ju förstås bli fler.