Inom felmarginalen, dock.

Nintendo tenderar att göra spel som vinner både spelarnas och kritikernas hjärtan. De är också benägna att släppa nyversioner av gamla spel till nyare konsoler. Vilket är fallet med Wii U-spelet Donkey Kong Country: Tropical Freeze – i övermorgon släpps det till Swtich. Och av de första recensionerna att döma håller det formen.

Efter 35 recensioner på samlingssiten Metacritic ligger betygssnittet på 86 av 100. Det är faktiskt högre än för originalet, som snittar 83. Fast då har nyversionen färre än hälften så många recenisoner, så siffran kan komma att ändras när fler recensioner ramlar in. Klart är hursomhelst att många av de som förärats ett recensionsexemplar från Nintendo tycker spelet håller lika bra i dag som för fyra år sedan. Möjligen bidrar den nya, lite mer förlåtande karaktären Funky Kong som gör det grissvåra spelet aningen mer nybörjarvänligt.

Ett axplock av recensionerna:

5 av 5 - Switch Player
9 av 10 – Nintendo Insider
9 av 10 – Gamespot
9 av 10 – IGN
8,5 av 10 – Critical Hit
7,8 av 10 – Wccftech
7 av 10 – Metro
7 av 10 – Shacknews
2,5 av 5 – Trusted Reviews

Kikade just på prisjakt där Wii U versionen kostar 200 kr som bäst samt 549 kr för Switch som billigast. Tur man både har en Switch har en Wii U och kan välja och spara pengar :D Skillnaden är nästan obefintlig mellan Switch och Wii U https://www.youtub... 04/05 Förstår inte varför det är ett dåligt argument? Det är en sanning att många inte fick ta del utav spelen. De är dessutom riktigt bra så att fler får lira dem är definitivt inget dåligt. Ser det också som bra utfyllnad medans de nya Switch spelen är på... 04/05 @Cheewie: ja fullpris är vansinne. Vilka tror de att se är egentligen, bethesda? 03/05 @Birkovic: menar du att det inte är lata portningar? Inte så att nintendo behövt anstränga sig. Nämligen de som bygger sitt os, för dem är Det basically att bara anpassa spelet och köra. Operativsystemet på switch brister funktioner, online osv är efter... 03/05 Jag håller med om att det handlar om att mjölka kossan. Eller mjölka apan kanske? Släpp gärna de gamla titlarna med men inte till fullpris. Super Mario Allstars från 1993 till SNES innehöll alla föregående Mariospelen för NES expempelvis. De var tom rem... 03/05 Vilka portade spel är lata jobb av Nintendo? Jag kan förstå ifall du vill ha nya spel, men är det något Nintendo alltid gör så är det väl att leverera kvalitet och konsistens. Jag menar det som en genuin fråga... alltså, jag kommer inte på några spel... 03/05 @uberpwnage2.0: vilka spel har sony haft remake? De gör väll knappt spel själva, är väll mest tredje parts beslut. Nintendo däremot bär ansvar för alla lata portningar.. Inte ens hd remakes utan simpla portningar med patch. Sluta dra argumentet "alla... 03/05 Skriver ni en ny recension till Switchversionen? :) 02/05 väntar på Hyrule Warriors istället för att köpa Kong 02/05 @xverminator: Med bakgrund på att Switch redan sålt 18 miljoner enheter, mot Wii U som totalt sålde runt 13 miljoner under hela sin livscykel.... Då kan vi dra slutsatsen att det är "enkla" pengar att "bara" porta redan existerande spel, som då hittar... 02/05
Skicka en rättelse