Ja, de gör fortfarande spel.

Artifact, kortspelet som baseras Dota 2, har inte gjort mycket väsen av sig sedan Valve annonserade det för ett par år sedan. Och med tanke på deras historik att ta tid på sig (eller bara strunta i att släppa saker helt) har nog de flesta valt att inte bry sig alltför mycket. Men, nu har vi faktiskt nio minuter gameplay som förklarar väldigt mycket hur grundmekanikerna fungerar.

Eurogamer, vars röster du hörs i den första filmen, intervjuade även detvå av huvudpersonerna hos Valve som arbetar med spelet. Den ena är ingen mondre än Richard Garfield, desigern bakom det där andra lilla kortspelet Magic: The Gathering.

När han får frågan om hur länge han arbetat på Artifact blir det korta svaret "ända sedan Magic släpptes och jag insåg hur dåligt anpassat det är för digitalt spelande". Artifact fanns alltså i hans huvud långt innan han pitchade det för Valve. Spelare av Dota 2 kommer såklart att känna igen många av hjältarna i spelet men även några av grundprinciperna, såsom att det bygger på tre olika lanes som spelas simultant.

Målet är att slå ut två av motståndarnas tre torn och tidigt i en omgång handlar därför mycket om positionering - vilken lane kan du offra för att vara extra stark på två andra?

diggade hearthstone och var cautiously optimistic inför artifact, men efter o ha sett videon så vettefan. Känns lite... "meh" i brist på en bättre beskrivning av magkänslan :) Men kommer såklart hålla ett öga på't! 01/08 Du har rätt. Klart dom kan göra både och. Som du säger så gör dom ju redan det till viss del. Dock har dom ju lyxen att inte behöva göra spel för att klara sig. Dom kan vänta på rätt läge och idé och sen skapa ett spel av yttersta kvalitet. Dvs mkt plan... 04/05 Är en inbiten kort/brädspelare och har fet respekt för Richard Garfield. För mig betyder "ännu ett kortspel" kommentarerna i tråden väldigt lite. De är typ synonyma med "ännu ett third person adventure spel" för mig. Detta är Richard Garfields vision... 04/05 Jo, men varför inte göra både ock, eller jobbar spelprogrammerarna också på ekonomiavdelningen? Är ju inte riktigt så att deras spel gått med förlust under åren. 04/05 Lite mer komplext än så tycker jag att det är. Alla kortspel av typen Hearthstone har en slumpartad del som kommer från kortdragningen. Viktiga kort kan ligga längst ned i leken och kort som behöver spelas tillsammans kan ligga i toppen och botten av... 03/05 Hearthstone innehåller precis som i princip alla andra kortspel en turdel, förstår inte varför du rantar så hårt om något som alla vet sen kortlekens begynnelse. Snart kommer du och säger att Poker endast är ren tur.... 03/05 ser ut att kunna vara ett kortspel som kräver lite skicklighet och inte 5 hjärnceller som hearthstone och 70% tur. 03/05 Exactamente :-) 03/05 Förstår inte riktigt kritiken i den här tråden. Själv ser jag fram emot Artifact, genren är i min mening långt ifrån mättad, åtminstone när det kommer till rejäla satsningar från större utvecklare. 03/05 Det är la ok att dom gör ett kortspel? Det är väl ok att dom följer en trend som verkar ge rätt bra med cash om dom lyckas? Ser verkligen inte problemet. Kortspel är inget jag taggar till på men det finns ju gott om folk som tycker det är kul och är vil... 03/05
Skicka en rättelse