Det är sen fredag, och hög tid att spika vad du ska syssla med i helgen. Spelbranschen ger i vanlig ordning ett par kostnadsfria alternativ, och här kommer ett par tips. Fyll gärna på med fler i kommentarerna.

Om du ännu inte känt undergången flåsa dig i nacken i Xcom 2 är det hög tid nu. Firaxis mästerliga alieninvasion är gratis på Steam fram till söndag (okänt klockslag). Rea är det också, både på huvudspelet och diverse tillägg. Tips: missa inte den förträffliga expansionen War of the Chosen. Rean gäller till klockan 19 måndag kväll.

Också Call of Duty: WWII:s multiplayerläge är gratis på Steam fram till söndag. Även där lockas med rabatt om gratisspelandet ger mersmak, och samma tid gäller - till 19 på måndag.

Om Xcom 2 är för pressande och CoD för jäktigt kanske business i rymden passar bättre. Offworld Trading Company här hursomhelst gratis på Steam till klockan 22 svensk tid söndag kväll. Och samma där - rabatt till måndag kväll.

Sist men inte fredligast i Steams gratishelgsutbud har vi For Honor, Ubisofts svärdviftarlir. Du kan upplägget: gratis till söndag, rea till måndag. PS4- och Xbox One-spelare (med Xbox Live Gold) kan också lira det gratis via deras respektive nedladdningstjänst. Mer info hos Ubisoft.

Just Cause 3 kan spelas gratis på Xbox One till måndag morgon om du prenumererar på Xbox Live Gold. Ett gyllene tillfälle att göra kaos med de vackra tropiska paradisöar som Avalanche snickrat ihop.

Vi avrundar med ett par Battlefield-relaterade erbjudanden: EA erbjuder DLC-paketen Battlefield 1: They Shall Not Pass och Battlefield 4: Dragon's Teeth kostnadsfritt via Origin (här respektive här). De finns också till PS4 (BF1 här, BF4 här) och Xbox One (BF1 här, BF4 här).

Trevlig spelhelg!