Hipp hipp!

Vi ber att få gratulera Eve Online, som nu varit... ähum, online... i 15 år!

Det isländska rymddramat hostade igång i Nordamerika och Storbritannien den 6 maj 2003, och några veckor senare var det premiär i övriga EU. Sedan dess har Eve Online gjort sig känt för att ha en inlärningskurva med samma lutning som en lodrät vägg, samtidigt som dess öppenhet (ekonomin kan t.ex. påverkas) lockat spelare under lång tid – trots att det fortfarande är prenumerationsbaserat. Tio år efter premiären hade det 500 000 prenumeranter: rekord då. I slutet av 2016 släpptes en free to play-version.

CCP firar med diverse bonusar och överraskningar för spelarna (detaljer här), och trailen ovan visar några av milstolparna i spelets historia. Nästa expansion, Into the Abyss, lanseras den 29 maj.

mIRC <3 08/05 bara för nostalgi. Bild från betatest perioden mars-2003 https://i.imgur.com/oZwlioW.jpg 08/05 Eve Online, det tråkigaste och samtidigt roligaste spelet någonsin. Det hann med att stjäla tre år av mitt vuxna liv innan jag lyckades ta mig ur för gott. Saknar fortfarande gänget jag spelade med. Många sena kvällar och nätter på Teamspeak hann det... 07/05 Varje gång jag ser en artikel om EVE så får jag ett ryck, börjar fundera på att än en gång fylla på prenumerationen bara för att en vecka senare inse att jag inte har tid att fastna där igen :( 07/05 Roligt att det hänger kvar så här länge! Det var ett bra tag sen jag spelade sist, men under många år var det mitt huvudsakliga spel. Det är utan tvekan det bästa online-spelet som jag spelat, svårt och synnerligen tidskrävande. Började spela 2003/2004... 07/05 Ha den äran på bemärkelsedagen! 07/05 CCP Games fortsätter att leverera oerhört episka och välgjorda videoklipp! Burn Jita har bränt in sig i mina ögon och i mitt minne för gott! Oj, oj, oj, vilket ståhej det var då xD Men att CCP Games lät det hända för att de ville att sånt skulle hända,... 07/05 Ja 15 år sen , då var jag en av de tidiga betatestarna i EVE. I ett universum som inte ens hade en fungerande karta och man hoppade i blindo mellan systemen :-) Det var även där jag gjorde mitt första riktiga beta test där jag fyllde i felrapporter och... 07/05 Grattis Eve! Har testat spelet vid några tillfällen men aldrig riktigt spelat det, så fick välja "har aldrig testat" då det ändå kändes mest "rätt". 07/05
Skicka en rättelse