Drömmen om att spela Gamecube handhållet verkar inte bli verklighet.

Rykten om att kunna köra gamla Gamecube-spel via Virtual Console florerade redan innan lanseringen av Nintendo Switch, men då lyste bakåtkompatibiliteten med sin frånvaro.

Inför årets E3 har samma rykten tagit fart igen, men i ett purfärskt meddelande till spelsidan Kotaku meddelar en talesperson från Nintendo att det inte finns några planer i nuläget för att samla spel under Virtual Console-märket på Switch:

“There are currently no plans to bring classic games together under the Virtual Console banner as has been done on other Nintendo systems,” a Nintendo spokesperson told Kotaku in an e-mail late last night.

Tråkiga nyheter, helt klart. Det ska dock sägas att det i dessa inför E3 osäkra tider kan vara klokt att ta sådana uttalanden med en nypa salt. Det kan också innebära att äldre titlar kommer att släppas till Switch, men då som remaster-utgåvor. Det är som bekant på modet att dubbeldippa.

Nåja, inget är bestämt förnst' E3 stänger sina portar!

Källa: Kotaku

Nu när Nintendo har kommit med sin soppa till e-tjänst och låser save backup bakom en paywall, då bestämde sig snubben bakom 3DS appen *Checkpoint* att äntligen släppa sin Switch version till allmänheten då han har haft den för sig själv i någon månad... 09/05 Hur skall faktumet att GC-kontroller har analoga triggers som är livsviktiga för exempelvis FLUDD i Super Mario Sunshine lösas om GC VC kommer till Switch? Frågan är hur villiga Nintendo är att göra små förändringar i alla GC-spel för att lösa just dett... 09/05 Aha. Okay. 08/05 @Barak: Jo, signalen är väl tekniskt sett 576i, men väldigt få spel är optimerade till PAL, så den aktiva ytan är oftast ungefär 480 fält, däremot ofta squishat samt med svarta fält ovan och under bilden på en CRT från PAL-land ☺ Det viktigaste är att... 08/05 Du kan väl köra 576i/50 Hz? 08/05 Jo, kör på RGB nu, men 480i är max för RGB på GC. 08/05 Är det inte mer värt att få RGB istället? Det tycker åtminstone jag. EDIT: Ah det var kanske inte bildkvalitén som var prio. 08/05 Vill köra med originalhårdvara för att få rätt laddningtuder ifall jag skulle ville börja speedrunna något GC-spel 😀 Använda homebrewmjukvaran Swiss och tvinga PAL-spel till 480p, funkar riktigt bra. Jag har även tillgång till en NTSC-kub. Kör just nu... 08/05 Nintendo Switch är ju hackat nu så är ju bara låta hackersen göra sitt jobb så kan man spela ändån. 08/05 Själv så spelar jag gamecube spel på mitt Wii U, fungerar hur bra som helst , är atm det bästa sättet att spela gamecube spel på :) Sen kan du ju inte riktigt spela i 480p på en PAL Gamecube konsoll, sure om du har den modellen som fortfarande har den... 08/05
Skicka en rättelse