Sista chansen för Bioware?

Vi har tidigare rapporterat att Biowares Destiny-utmanare Anthem flyttats fram till "början av 2019", för att inte krocka med nya Battlefield. Detta ser ut att ha bekräftats, då EA i ett samtal med branschanalytiker meddelade att Anthem "kommer att skeppas ut under årets sista kvartal, i det kvartalets sista månad". Räkenskapsåret för EA sträcker sig mellan april och mars.

Framgång för loot-shootern Anthem är viktigt för såväl EA som utvecklaren Bioware, som under senare år fått ta emot mycket spelarkritik för såväl olika designval som lootlådor. Besvikelsen Mass Effect Andromeda ligger också färskt i minnet, vilket sätter press på den forna rpg-kungen Bioware att verkligen leverera den här gången. Källor har tidigare sagt att stämningen är ängslig men optimistisk på företaget. Man tror sig ha något bra på gång men är ängsliga över press från flera håll.

På E3 i juni, ett år efter spelets avtäckande, lär vi få mer kött på benen.

Anthem försenas när Bioware ger allt, uppger källor

Bioware marknadsför Anthem med.. majs

Jag och mina vänner står i startgroparna. Detta verkar bli riktigt kul. 😀 10/05 Alltså de är så väldigt giriga på senare dagar... All heder att de försöker, men en av de bakomliggande, tongivande orsakerna är tydlig. De vill skapa sig en kassako, likt Rockstar, och många andra bolag med multiplayer, lootlådor, microtransaktioner... 10/05 Ser riktigt mycket fram emot detta! Hoppas på mer gameplay på E3 :D 09/05 Hoppas verkligen detta blir återkomsten för Bioware. De har ju inte har producerat någonting riktigt bra sedan Xbox-tiden. Hoppas också att de har lärt sig av Bungies upprepade misstag och verkligen fyller spelet med content till releasen. Om man ska... 09/05 Anthem blir en flopp. Lootlådor, för lite att göra för att hålla i längden plus att de använder skitmotorn frostbite. 09/05 Min destiny 1 klan är sugen på det här spelet. Så det kan bli så att dom flesta i gruppen hoppar destiny 2 helt. Själv och några till har redan 2an. Men jag är den enda som kört 2an. 09/05 Sen, efter att ha kollat in lite mer på självaste utvecklingsteamet, så kan åtminstone inte jag påstå att jag tycker de verkade så värst kompetenta. Inte *alla* givetvis men det verkade vara ett jävla clownande av de anställda också. 09/05 @Aletheides: Man får vän säga att EA har sin chans nu när Destiny 2 har fått så mycket kritik på sistone. Men stannar spelarna när Destiny 3 kommer ut? 09/05 @Joffe: Som Mortaigne säger: ett räkenskapsår är inte samma sak som ett kalenderår. Olika företag kan också ha olika räkenskapsår. Förvirrande, jag vet. 09/05 Det har talats om ett nytt Dragon Age då inquisition gått bra. Så jag tror inte det är sista chansen för bioware. Däremot så tror jag inte att det är givet att Anthem blir lyckat. Det förefaller väldigt mycket shooter fokuserat med ytterst lite RPG mome... 09/05
Skicka en rättelse