I samband med 40-års jubileet för SNK så offentliggjordes Neo Geo mini. Precis som alla säkert redan räknat ut så är detta en minikonsol i stil med NES Classic och Mega Drive Mini.

Men till skillnad från Nintendos och Segas minikonsoler så kommer Neo Geo mini ha en inbyggt 3,5 tum stor skärm. Detta för att konsolen ska likna en arkadmaskin. Den kommer dock fortfarande gå att koppla till tvn om du nu föredrar att spela spelen där. Det finns också två utgångar för handkontroller. Själva konsolen kommer vara 135mm djup, 108mm bred och 162mm hög med en totalvikt på 600 gram.

Konsolen kommer släppas i två utgåvor, en gör den internationella marknaden och en för den japanska marknaden. Den internationella kan du beskåda i bilderna oven och den något snyggare japanska utgåvan kan du se nedan.

Neo Geo mini kommer ha 40 inbyggda spel men vilka dessa spel är har SNK inte offentliggjort ännu. Men tittar man på bilderna så verkar åtminstone Metal Slug 2, King of Fighters 97, RB2 The Newcomers, Metal Slug och King of Fighters 98 vara med. Hur bra emuleringen av dessa spel kommer vara återstår dock att se.

Bonusklipp nedan.