40 Neo-Geo-spel direkt i handen.

I samband med 40-års jubileet för SNK så offentliggjordes Neo Geo mini. Precis som alla säkert redan räknat ut så är detta en minikonsol i stil med NES Classic och Mega Drive Mini.

Men till skillnad från Nintendos och Segas minikonsoler så kommer Neo Geo mini ha en inbyggt 3,5 tum stor skärm. Detta för att konsolen ska likna en arkadmaskin. Den kommer dock fortfarande gå att koppla till tvn om du nu föredrar att spela spelen där. Det finns också två utgångar för handkontroller. Själva konsolen kommer vara 135mm djup, 108mm bred och 162mm hög med en totalvikt på 600 gram.

Konsolen kommer släppas i två utgåvor, en gör den internationella marknaden och en för den japanska marknaden. Den internationella kan du beskåda i bilderna oven och den något snyggare japanska utgåvan kan du se nedan.

Neo Geo mini kommer ha 40 inbyggda spel men vilka dessa spel är har SNK inte offentliggjort ännu. Men tittar man på bilderna så verkar åtminstone Metal Slug 2, King of Fighters 97, RB2 The Newcomers, Metal Slug och King of Fighters 98 vara med. Hur bra emuleringen av dessa spel kommer vara återstår dock att se.

Bonusklipp nedan.

Ja, det känns ju lite som ett sätt att kunna ta ett högre pris och eventuellt sälja handkontroller. De flesta äger en TV och med den formen så är denna sak inte något man stoppar i fickan och tar med sig. 11/05 Haha fan va coolt, ägde aldrig någon Neo Geo, det här kan bli skoj om priset är bra:D 11/05 Det låter ju nice, men dom kontrollerna som man kan ansluta extern får man säkert betala extra för? :/ Hade dom bara skippat skärmen och den inbyggda kontrollern hade dom nog kunnat lägga pengarna på att skicka med 2 lösa handkontrollers istället. Hade... 11/05 Tydligen så går det att koppla in två externa kontroller. Om det bara fungerar med varianten SNK själva tillverkar eller om det fungerar med andra fabrikat vet jag inte. Om priset blir vettigt och alla aktuella Metal Slug-spel är med så är denna sak väl... 11/05 Urk.. vem tyckte det var en bra idé att släppa en Neo Geo mini med en inbyggd skärm? Dom hade kunnat skippat skärmen och gjort enheten både billigare och mera strömlinjeformad (hade passat in bättre under tv'n). :/ Dessutom hade en lös handkontroller... 11/05 @frippeak: ahh ok. 10/05 Klassiskt citat från Aaron Levenstein om konsten att kunna säga exakt vad man vill med statistik och/eller en studie utifrån vem som beställt undersökningen. 10/05 Keith Apicary The man The legend The master https://www.youtube.com/watch?v=IixQox4rhEw 10/05 @frippeak: Hans Rosling? 10/05 Tumme upp för pris/produktkopplingen Apropå denna tar vi en klassisk liknelse: "Vad är gemensamt för statistik och en bikini? Bägge visar det som kan vara intressant, men döljer det verkligt väsentliga" 10/05
Skicka en rättelse