Helt utan begränsningar och inkluderar även pc-spel från Microsoft store.

Möjligheten att köpa och ge bort digitala Xbox one-spel har funnits sedan mitten av 2017, men funktionen har varit begränsad till att enbart omfatta ett särskilt urval av titlar. Detta var något man lovade att fixa längre fram och spolar vi fram till idag är det numera möjligt att köpa och ge bort så gott som alla digitala spel till Xbox one, samt alla pc-spel köpta från Microsoft store.

Allt du behöver göra för att komma igång är att leta upp spelet i den digitala affären som vanligt, välja "buy as gift" och fylla i en e-postadress. Mottagaren kommer därefter att få en kod tillsammans med instruktioner om hur man löser in spelet. Långt ifrån komplicerat och ett helt okej alternativ när presentidéerna tryter, eller vad säger du?

@Jokkepalm: Ja vad hade games top och liknande skit sagt om de tog bort deras sista grej (begagnathandel med spel) ;) Tror inte heller spel skaparna är så pigga på att tillåta det heller, så länge de inte är desperata efter god PR. Sälja beg digitala... 14/05 http://www.vgchartz.com/articles_media/images/october-sales-2017-15-2.png Jag hade detta diagram i åtanke, 2,5 miljoner Xbox One i Europa är väldigt få. Fast enligt denna sida är försäljningen (i Europa) hela 10 miljoner: http://www.vgchartz.com/analysi... 14/05 Så du bestämmer hur folk ska använda den? har den stöd för att titta på film, streama eller vad man nu vill göra så är det klart att man gör det också och har det samlat. Då slipper man köpa flera olika prylar att ställa framför TVn som dessutom är bätt... 13/05 @ANZIKTE: Man köper inte Playstation för kolla filmer utan den är för spela. Vill du kolla filmer o dylikt så köp en blue-rey spelare o njut. Men Sony satsar inte så mycket på skandinavien för vi e runt 20milj i befolkning. Playstation har oså bakåt kom... 13/05 @ANZIKTE: Jag skiter fullständigt i dom spelet just för dom bara finns på en plattform. 13/05 @Vercadi: Ur ett konsumentperspektiv i det stora hela, ja, men spel som Uncharted, Last of Us, Horizon Zero Dawn, God of War, Yakuza etc är spelserier man som gamer inte "får" missa. Jag äger Xbox, PS och PC (inte Switch ännu), men det är sällan en kons... 13/05 Folk anser att xbox inte ha många eller få exklusiva spel är något negativt? Det är bara positivt i mina ögon. Ser Sony och deras exklusiva spel som anti-konsument, och hjälper ingen förutom dom själva. 13/05 @Jokkepalm: Det är över 35 miljoner sålda xbox visst är det inte i närheten av ps4 men det är inte "väldigt få" enligt mig i alla fall. Och vad ska steam lära sig? Jag har kunnat köpa spel som gåva i många år där. :) 13/05 Man kan alltså köpa gifts via deras plattform nu, men kan man ge bort begagnade titlar som man äger till någon annan? Allt sedan denna digitalisering drog igång har det försämrat möjligheterna som man hade förr då man kunde sälja sin fysiska utgåva när... 13/05 En annan sak som är synd är att väldigt få har en xbox. Möjligheterna att kunna ”sälja digitalt” verkar inte så värst stora. Steam borde lära sig av detta dock... 13/05
Skicka en rättelse