Men kan nå oss tidigare, enligt uppgifter.

När Squre Enix i fjol hintade om att remaken av Final Fantasy VII kunde dröja till 2020 var vi en del som hajade till. Detta sades dock vara ett "worst case"-scenario, men nu pekar nya rykten på en release 2023. Vi skulle då snacka om en väntan på ytterligare fem år. Spelet avtäcktes 2015.

Årtalet 2023 kom på tal under en "behind close doors"-diskussion mellan producenten Yoshinori Kitase development lead Naoki Hamaguchi. En användare på thelifestream.net har översatt samtalet och där påstås herrarna säga att de hoppas få ut spelet innan Final Fantasy-seriens 35-årsjubileum – vilket sker just 2023. Dessa är dock inga bekräftade uppgifter. Får vi veta mer på E3?

Det magiska ordet är också "innan" jubileet. Det kan innebära 2018, 2019, 2020 och så vidare, men vi kan nog räkna med att releasen ännu ligger en bra bit in i framtiden. Projektet har genomgått stora förändringar under senaste året och man siktar på att överträffa originalet.

Glädjande är att Nobuo Uetmatsu gör Final Fantasy-comeback för att jobba med musiken.

Tack till uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Bättre än FF6, 7, 9 och eventuellt 10? I min värld är spelen efter 10 inte ens med på kartan. 10an är något sämre och 6-9an är de riktigt riktigt bra spelen. Spelen efter 10an gjorde så lite intryck på mig att jag inte ens minns vilket som är vilket och... 16/05 @Tamazin: FFXV var ju kanon! Tyckte storyn var bra och det fanns mycket att göra i spelet, även efter man klarat storyn. 16/05 Ta så mycket tid ni behöver, men ge fasen i att göra det till något som liknar spelen efter FF10, framförallt inte senaste FFXV. Fy satan så ruttet spel med gulliga pojkar å en häftig muskelbil och "But first, let me take a selfie" fotograferande å uuuu... 15/05 @powerbuoy: Nobuo Uetmatsu Gör musik till FFXIV 14/05 "Glädjande är att Nobuo Uetmatsu gör Final Fantasy-comeback för att jobba med musiken." Ok då kan jag vänta. Men fan vad detta aldrig kommer leva upp till förväntningarna. 14/05 Katastrof om ett sånt redan överhypat spels remake skall behöva ta 8 år att utveckla. Hade det inte varit bättre att göra en remaster på rätt sätt med helt ny grafik bara, nya modeller och miljöer och hålla gameplayet exakt som det var? 14/05 Fan jag var tvungen att dubbelkolla vilket år vi var på 14/05 Jobbar inte de flesta på SquareEnix med KH III just nu? Tänkte att det kan ju vara därför FF7 remaken kommer ta sån tid. 14/05 Bäst att de bara tar sin tid. Det är inte som att FF7 lär vara mindre populärt om 5 år heller så... :) Bara de inte hype:ar oss i förväg(vet att denna nyheten inte var menad för oss). 14/05 Mest troligt har de fått scrappa allt som CC2 gjort och börjat om från scratch, att man dock skulle behöva sex år på utveckling för ett episodbaserat spel låter dock lite extremt. FFXV är ju också ganska märkligt att det tog så lång tid att utveckla.... 14/05