GSC Game World slänger ur sig ett datum för uppföljaren många väntat på. Bara sådär.

Det märks att årets största spelevenemang är antågande när spel avtäcks till höger och vänster och fastän Rage 2 var en ganska stor överraskning trumfar det inte GSC Game Worlds uppföljare. Stalker 2 ska släppas 2021 – sug på den bomben!

Ukrainska GSC Game World grundades redan 1995 och är, förutom Stalker-serien, kända för Cossacks-spelen. Studion stängdes 2011, mitt under utvecklingen av Stalker 2, men öppnade igen i slutet av 2014 med löfte om att släppa en nyversion av Cossacks 3. Vilket de också gkorde lagom till julhandeln 2016.

Många har såklart hoppats på ett nytt Stalker då de första spelen var både nytänkade och snygga (samt lite buggiga). Nu får vi bara hoppas att tidsplanen håller, att annonsera ett spel för release om tre år känns spontant vanskligt.

Klart det "kan" finnas samma buggar, även om det är två olika spel. Många företag har ju ett tänk och det sätter en standard, även tekniskt, därför kan det lätt ärvas "buggar" över flera projekt. 20/05 Det är Subjektivt så det är irrelevant. De gör det spel de själva vill göra. Hur tänker du när du tror att två spel kan ha "samma" bugg? Verkar vara låg teknisk kunskap här. Det är ett annat spel. Stalker 2 heter det denna gång, punkt. 20/05 Uppföljare innebär att någon tänker släppa ett spel som heter stalker 2, inte mer än så. Det jag är tveksam till är huruvida spelet kommer ha samma stämning, känsla och buggar som originalet. 20/05 Nä, de gjorde det ju nu. Finns ingen "tid" mellan nu och release. Tänk efter noga. ;) De skrev ju precis att det kommer en uppföljare. Läste du inte? 19/05 Jäkligt roligt att höra, men man gör nog gott i att hålla känslorna i styr. Jag antar att studios är i princip som nystartad och att det säkert inte ser helt lungt ut på den ekonomiska fronten, förutom att det alltså är 3 år kvar (förutsatt att dom bliv... 18/05 "Sergey Grigorovich talked to the press about the game, yesterday in Kiev. The game wasn't shown." Lite info om spelet, om detta nu stämmer. Stalker 2 will be an online game, no singleplayer – „why create a simulation, when we can have real people in... 17/05 Härligt härligt!, skall hålla tummarna ;) 17/05 Idel godis. Men det känns för tidigt för pepp. 16/05 Inte mycket tyvärr. Studion bakom de äldre Stalker spelen GSC Game World lades ned 2011 och redan då försvann mycket talang till bland annat 4A Games (Metro spelen) och dessutom formades nya studios av ex utvecklare för GSC, exempelvis Vostok Games (Sur... 16/05 Det första spelet kan vara det jag haft längst på Steam utan att någonsin starta det. :P 16/05
Skicka en rättelse