Uppdatering: patchen ställde uppenbarligen till en del problem, varför de nya funktionerna dragits tillbaka tillfälligt. De dyker förhoppningsvis upp igen inom kort.

Ursprunglig nyhet: I veckan ska Rare enligt uppgift avslöja vad den första stora (och av många väldigt efterlängtade) innehållsuppdateringen till Sea of Thieves innehåller. I väntan på The Hungering Deep, som den heter, har man släppt en patch som lägger till en annan efterfrågad funktion – möjligheten att skapa privata lag.

Från och med nu kan du välja mellan "Open" och "Closed crew" när du startar en omgång. "Open" är detsamma som förut: alla som vill kan ansluta till din besättning när du startar en match. I "Closed" kan vänner ansluta när de vill, och du kan köra med valfritt antal spelare upp till skeppets maxgräns. Rare lovar att framöver lägga till funktioner för att kunna växla mellan öppna och slutna lag, samt att kunna köra helt privat så att inte ens vänner kan joina.

I övrigt innehåller patchen en del buggfixar och balansändringar. Hela listan läser du här.

Om du ännu inte testat Sea of Thieves rekommenderas att göra det via Xbox Game Pass, den utmärkta prenumerationstjänsten som ger dig tillgång till ett 100-tal spel för 79 kronor i månaden. Nykomlingar kan dessutom testa den gratis i 14 dagar, och precis som Sea of Thieves funkar den både på Xbox One och Windows 10.