Herr Suzuki beklagar, men inget spel förrän nästa år.

Utgivaren Deep Silver och Shenmue-bossen Yu Suzuki meddelade idag på spelets Kickstartersida att Shenmue III inte kommer förrän under 2019. Den utökade tiden fram till release kommer att användas för att "höja spelkvalitén ytterligare, så att den når den standard spelet förtjänar".

Shenmue III slog Kickstarterrekord när det i juli 2015 drog in två miljoner dollar på åtta timmar. Sammanlagt drog kampanjen in över sex miljoner dollar. Trots den ansenliga summan visade man 2016 upp bilder från spelet som kritiserades för att inte hålla måttet. 2017 meddelades att spelet var försenat till i år, men nu får fans alltså vänta ytterligare.

Kommer spelet nästa år är det 18 år sedan föregångaren såg dagens ljus.

Första Shenmue III-teasern

Löfte eller hot? Shenmue III-slutet håller dörren öppen för Shenmue 4

Vi recenserade Shenmue II 2011

Ser hellre att det är försenat än mediokert, finns förstås ingen garanti att det inte är det men chanserna höjs iaf. 18/05 Ett nytt Star Citizen ? (Nu kommer jag nog få massa hate :P ) 16/05 Trodde "18 år sedan" var ett skämt, men icke... det är väl närmare 17 än 18, men jaja... Man tyckte ju det spelet var helt magiskt! RPG, tekken och detektiv-spel i ett, typ. Känns som svårt att återskapa känslan av ett sådant ENORMT stort spel som Shenm... 16/05 Sony skulle hjälpa till med en del marknadsföring samt ge ut den fysiska PS4-utgåvan. Nu när Deep Silver klivit in som utgivare lär det inte behövas längre. 16/05 Jäklar vad det börja drälla av förseningar. Days Gone, Metro: Exodus, ShenMue 3 m.m. Hoppas det inte blir några fler tungviktare som skjuts fram. Synd att det ska vara så damn hard att hålla release datumen. 16/05 $6 miljoner är vad de fick genom Kickstarter, och är långt ifrån hela budgeten. Sony, Shibuya och Deep Silver har investerat okända summor i projektet, och Sony lär ha investerat en hel del med tanke på att det är konsolexklusivt till PS4. 16/05 @FejkFejksson: aha så kanske det var. 16/05 @powerbuoy: var inte kickstartern mer en kolla intresse-sak? Och sen pröjsar Sony resten typ, har jag för mig. Men ja för ett Shen mue låter det nog i underkant. Eller så kommer det se ut som på Dreamcast 16/05 $6m är väl typ en tiondel av vad de flesta AAA-spel kostar att tillverka? Har otroligt svårt att se hur detta ska bli något annat än årtiondets besvikelse. 16/05
Skicka en rättelse