Heavy Rain- och Detroit-kreatören berättar också att Sony aldrig tvingar på dem beslut.

I höstas fick snacket om singleplayer-döden fart efter ett uttalande av EA-toppen Patrick Söderlund. Denna död har förnekats (och inte bara en gång), men samtidigt skippar till exempel Call of Duty: Black Ops 4 för första gången en singleplayer-kampanj.

En som däremot håller hårt grepp om ensamvargarna är David Cage. Så som i aktuella Detroit: Become Human, så och i Fahrenheit, Heavy Rain och Beyond: Two Souls. Han är nöjd med Sony.

Sony does a remarkable job showing that the solo game is not dead. We can talk about God of War, Uncharted, The Last of Us...

För LesNumeriques berättar Cage att Sony aldrig försöker påverka Quantic Dream, att besluten är deras att fatta. Och trots ett starkt solofokus menar Cage att det finns plats för alla. När han får frågan om multiplayerkolosserna Battlegrounds och Fortnites framgångar svarar han:

There are fans of multiplayer games that, from time to time, are very happy to end up in a God of War or a Detroit. There is room for everyone.

Att köra korridorspel mot 100 eller ännu fler AI dummare än en 3:åring är inte hjärndött? Spelar inte PUBG eller från Fortnite (bara som notis). Ser liten anledning att köra kampanjen i ett spel, ger ingen inlevelse längre (mer film och serier som gör... 20/05 @iTax_Not: Alltså, bara för du säger det betyder inte att det är sant. Svårt att svälja? Jag behöver inte svälja. Vem du känner är helt irrelevant, förutom i just detta specifika fallet om denna specifika personen eftersom du påstår att det du säger är... 20/05 "citat". Blown out of proportion + taget ur sitt kontext = fake news. Du har inte att göra med vem jag känner, men har läst allt fz och andra sidor skrivit, och det enda de gjorde var att total-nappa på (delar av) Patriks uttalande och blåsa upp det til... 20/05 @cyprus: Låter snarare som sådana spel inte är för dig, du kanske ska spela schack eller något, med den inställningen. Känner du honom eller? Annars är det bara spekulationer, och nej FZ sprider inte fake news. Det är Patriks citat. 20/05 Patrik ångrar det där larviga uttalandet. Det har blåsts upp till galna proportioner. Patrik spelar på sin höjd lite sport och bilspel. Han tycker inte så där egentligen. FZ, sluta sprida denna fake news.. Ni är delvis ansvariga för att folk tror att... 19/05 haha va fan det va dumaste jag hört vadå single player är döende Visst skulle dom gnida händerna och slippa göra singel spel och att bara fokusera på multi jävlar va pengar dom skulle dom dra in i en ding ding värd Han borde nomineras till veckans klubb... 19/05 Död? Visste inte ens att han var sjuk. 19/05 Jag tror att allt det här handlar om att man kan kamma hem stora mängder pengar på multi player spel. Inte att singel player försvinner. Snarare att balansen tippar åt olika håll hela tiden. 19/05 Mest tröttsamma diskussionen ever... Singelplayer is the shit 19/05 @Earthscum: hjärndött håller jag inte alls med om. Då kan man likväl argumemtera att många SP-spel är mer hjärndöda med sina nästa på riktigt hjärndöda AI-karaktärer som springer omkring som yra höns medans i MP-spel möter du faktiskt människor som anpa... 19/05
Skicka en rättelse