Svenska Paradox är på väg att göra brädspel av flera av sina aktade, bråddjupa strategititlar. Först ut blir Crusader Kings: The Board Game, som finansieras redan finansierats via Kickstarter och preliminärt släpps i november i år.

Kickstarter-kampanjen för Crusader Kings rullade igång i lördags med 500 00 kronor som mål. Och det var inga som helst problem att nå det – i skrivande stund har man fått in lite över 1,5 miljon kronor. Spelet utvecklas i samarbete med Fria Ligan, en svensk förläggare som blandar bokutgivning med att släppa brädrollspel som Mutant Year Zero, och man siktar på att släppa det i november i år.

Paradox och Fria Ligan planerar att göra brädspel av ytterligare ett par Paradox-titlar, närmare bestämt Europa Universalis, Hearts of Iron och Cities: Skylines.

Under helgen höll Paradox den årliga spelmässan Pdxcon, ett event där köparna får testa företagets spel och där man presenterar en del nyheter. Förutom att tillkännage brädspelssatsningen avtäckte man de fullstora strategispelen Imperator Rome och Age of Wonders: Planetfall, samt ett par expansioner.