I samarbete med Fria Ligan, första spelet redan i hamn på Kickstarter.

Svenska Paradox är på väg att göra brädspel av flera av sina aktade, bråddjupa strategititlar. Först ut blir Crusader Kings: The Board Game, som finansieras redan finansierats via Kickstarter och preliminärt släpps i november i år.

Kickstarter-kampanjen för Crusader Kings rullade igång i lördags med 500 00 kronor som mål. Och det var inga som helst problem att nå det – i skrivande stund har man fått in lite över 1,5 miljon kronor. Spelet utvecklas i samarbete med Fria Ligan, en svensk förläggare som blandar bokutgivning med att släppa brädrollspel som Mutant Year Zero, och man siktar på att släppa det i november i år.

Paradox och Fria Ligan planerar att göra brädspel av ytterligare ett par Paradox-titlar, närmare bestämt Europa Universalis, Hearts of Iron och Cities: Skylines.

Under helgen höll Paradox den årliga spelmässan Pdxcon, ett event där köparna får testa företagets spel och där man presenterar en del nyheter. Förutom att tillkännage brädspelssatsningen avtäckte man de fullstora strategispelen Imperator Rome och Age of Wonders: Planetfall, samt ett par expansioner.

@Zerp: Och EU i sin tur var ju också baserat på ett brädspel, så det är ju lite Inception-varning på detta nu när de gör ett nytt EU-brädspel. 24/05 Svea Rike är så Paradox baserat som det kan bli! Paradox hette tidigare Target Games vilka är utgivare till Svea Rike brädspelet och utvecklare av Svea Rike datorspelen, vilka senare ledde till deras absolut första strategi spel Europa Universalis. 23/05 @Haddock: Brädspel baserat på Europa Universalis, Hearts of Iron, och Cities Skylines är på väg. Jag var på plats på Pdxcon, och spelade både Crusader Kings och Cities Skylines, och båda var riktigt skoj. CK är dock lite mer avancerat, så det kräver ju... 22/05 Jag äger "Mutant: År noll" och håller med dig, de lyckades inte övertyga mig. Böckerna kändes slarvigt skrivna och designade, reglerna fungerar antar jag men kändes inte särskilt eggande de heller, och även om jag gillar konceptet i spelet så var deras... 21/05 Är detta Paradox första brädspel som de står bakom? Kan detta betyda stt vi kanske kan få se brädspel baserat på spel som Europe Universalis, Stellaris? Kanske inte Paradox baserat, men jag skulle kickstarta skiten ur en förnyad version av Svea Rike!!! 21/05 Fria Ligan har aldrig övertygat mig i sin egenskap av spelskapare. Men då har jag bara kikat på rollspel. De kanske är bättre på brädspel? 21/05 Det där är ett oerhört skadligt mantra för någon som mig. Fast det vet jag inte innan jag provat så vi testar att leva efter det mantrat ett par månader, sen får kronofogden avgöra hur det har gått :D 21/05 @ClockWise: Att inte hinna är bättre än att inte kunna! Så köp nu :) 21/05 Svettigt sugen på detta måste jag säga. Men vart ska man hitta tiden till allt :(? 21/05
Skicka en rättelse