Vi har knappt hunnit klämma på Call of Duty: Black Ops 4 innan det första ryktet om 2019 års CoD-spel slår ner. Det gör gällande att nästa års spel blir Call of Duty: Modern Warfare 4 och att Infinity Ward sköter kodandet.

Det intressanta är att hela åtta personer lämnat Respawn och gått till Infinity Ward. Ett antal av dessa var på Infinity Ward men lämnade företaget vid den stora konflikten 2010 för att starta just Respawn. Varför de återvänder kollektivt nu är okänt, men den som gillar att spekulera har inte missat det faktum att EA köpte Respawn i slutet av förra året. Spekulation, som sagt – inget bekräftat.

Call of Duty: Ghosts är inte seriens största stund.

Enligt ryktet, som publiceras av Gaming Intel och Charlie Intel, får Modern Warfare 4 en singleplayerkampanj, multiplayer och ett zombieläge. Ett hederligt gammalt CoD, alltså, även om det också ska ha förts diskussioner kring ett battle royale-läge (som ingår i Black Ops 4).

2011 års Modern Warfare 3 är den senaste delen i underserien. Därefter har Infinity Ward gjort CoD: Ghosts och CoD: Infinite Warfare, två av CoD-seriens svalast mottagna titlar. Å andra sidan har de också gjort originalspelet och det första, fantastiska Modern Warfare.

2019 års Call of Duty-spel lär avtäckas officiellt först i början av 2019. Innan dess väntar Black Ops 4, som har världspremiär den 12 oktober.