Stora plånboken kryddar kommande Fortnite-turneringar.

Epic drar in stora pengar på sitt Fortnite Battle Royale, och en hel del av dessa tänker man lägga i prispotten för turneringsspel. Smått galna 100 miljoner dollar närmare bestämt, eller nästan 870 miljoner kronor med dagens valutakurs.

Satsningen gör Fortnite till en betydande aktör på e-sportsscenen säsongen 2018-2019. Epic avslöjar inte hur turneringarna kommer utformas; om det blir en eller få events med massiv prispott eller utspritt över flera evenemang. Men man vill att tävlingarna ska vara inkluderande och kul att både delta i och titta på, skriver Epic.

In the 2018 - 2019 season, Epic Games will provide $100,000,000 to fund prize pools for Fortnite competitions. We’re getting behind competitive play in a big way, but our approach will be different - we plan to be more inclusive, and focused on the joy of playing and watching the game.

Fortnite Battle Royale är free to play, med möjlighet att betala för kosmetiska saker. Det drar in massiva mängder pengar till de gamla Unreal- och Gears of War-utvecklaren. Forbes skrev i april att analytiker uppskattade att spelet drog in mer än en miljon dollar om dagen – bara på Ios-versionen! I februari i år beräknas man ha plockat in en miljard kronor, på ett spelläge som enligt uppgift tog två månader att utveckla.

Epic lovar mer info om pengaregnet de närmaste veckorna. Gissningsvis släpps nyheter på E3-mässan om tre veckor, kanske avtäcks den omryktade Switch-versionen. Det ordnas också turnering där 50 kändisar och 50 proffsspelare ställs mot varandra.

Skicka en rättelse
@Nomman: Haha, förvisso sant! ;) 22/05 Har svårt med fortnite tecknade stilen. Gillar mer pubg med sitt lite mer verkliga. Men finns en dimension extra o fortnite, imponerande hur endel kombinerar byggande och skjutande snabbt 22/05 @Mortaigne: Och Trump kan knappast beskyllas för att vara vare sig tråkig eller ointressant 😉 22/05 @Nomman: 62 miljoner människor röstade på Trump... 22/05 @Mortaigne: Exakt, ~250000 twitch-tittare kan inte ha fel. 😉 (Jag tycker att det är skitskoj att titta på, bara SC2 som är roligare) 22/05 Det är tråkigt att spela så jag kan bara föreställa mig hur fruktansvärt ointressant det är att titta på. 22/05 Ah, den klassiska vårt-spel-är-inte-esports-anpassat-så-vi-slänger-sjuka-prispengar-för-att-tvinga-fram-en-scen strategin! 22/05 Ja det stämmer att man har lite mindre kontroll över träffarna i Fortnite jämfört med andra shooters. En bra aim är fortfarande ett krav men det är svårt att styra var skotten går med t.ex. Assault Rifles. Menade bara att Battle Royale läget i Fortnite... 22/05 Har själv vunnit en match utan att döda en enda motståndare. Men det var en match på kanske 500-600 spelade, så nej du vinner inte på tur. Det finns en anledning till att spelare med skill har så hög andel wins. 22/05 Jag säger absolut inte emot dig. Jag menar bara att det finns mycket att önska med hur vapen reagerar. Ibland känns det som att man knappt kan träffa en spelare även fast siktet är rakt på kroppen. Sen tycker jag personligen att de bör göra något åt sho... 22/05