Efter höstens hyllade Wolfenstein II har ett par medarbetare lämnat Machinegames och startat den nya studion Neon Giant i Uppsala.

Grundare är Tor Frick, Arcade Berg och Jonathan Heckley, som förutom Wolfenstein har tunga namn som Gears of War och Doom på meritlistan. Man stannar inom genren actionspel, och man säger till DI Digital att första projektet äger rum "i en helt ny cyberpunk-värld". Studion får hjälp med finansieringen av Goodbye Kansas, ett svenskt företag som hjälper studior med spelprojekt på olika sätt.

”Det är fantastiskt och känns jättebra att jobba med Goodbye Kansas, säger Arcade Berg till DI Digital. De har expertisen så att vi kan koncentrera oss på att göra spel. Vi ska expandera och anställa folk, men vi vill vara en liten och lättrörlig studio.”

Enligt företagsbeskrivningen hos Alla bolag ämnar man göra spel till pc och konsol. Debutprojektet är i sin linda, men förhoppningsvis får vi veta lite mer om det inom en inte alltför avlägsen framtid. Kanske på E3 om ett par veckor?