Nyligen avslöjades att svenska Avalanche gör Rage 2, och nu meddelar företaget att man expanderar. Man är i färd med att öppna en utvecklingsstudio i Malmö, vid sidan av originalstudion i Stockholm (grundad 2003) och en andra studio i New York (2011).

Malmöstudion kommer ägna sig åt både befintliga och framtida varumärken, berättas i ett pressutskick. Men de tänkta projekten beskrivs som "relativt små och flexibla", vilket kan tolkas som en antydan att man inte blir den primära motorn vid uteckling av nya AAA-spel.

Valet föll på Malmö tack vare stadens "blomstrande spelutvecklings-community", och att den har de förutsättningar Avalanche eftersökt. Studiochef blir Sara Ponnert, med ett förflutet hos Pan Vision, Media Evolution och Sony Ericsson Mobile, och initialt flyttas en del befintliga utvecklare från Stockholm. Man kommer också anställa nytt folk, även om det ännu inte finns några lediga platser utannonserade.

I Malmö får Avalanche sällskap av utvecklare som Massive, Tarsier, Simogo, med flera.

Avalanche ligger bakom spel och spelserier Just Cause, Mad Max och The Hunter. Och Rage 2, som sagt, som vi hoppas kunna berätta lite mer konkret om inom kort.