Red Dead Redemption 2 ska släppas den 26 oktober, men eftersom det redan försenats två gånger finns vissa farhågor om att det kan hända igen. Men nu kommer lugnande besked från högsta ort.

Strauss Zelnick, VD på Rockstars ägarbolag Take-Two, säger sig vara säker på att Red Dead Redemption 2 släpps på utsatt tid. Frågan lyftes av Jim Cramer i tv-programmet Mad Money på CNBC, och Zelnick svarar lugnande:

Handen på hjärtat, det släpps den 26 oktober.

Han fortsätter med att säga att ungefär 1 000 människor hos Rockstar jobbar med spelet, och att alla dessa har handen på hjärtat (underförstått: jobbar hårt för att hålla sig till deadlinen).

3:40 in i filmen lovar Zelnick att Red Dead Redemption 2 inte försenas igen.

Red Dead Redemption 2 avtäcktes hösten 2016, och ursprungligen var planen att lansera det hösten 2017. En första försening sköt fram premiärdatumet till våren 2018, vilket i februari flyttades till det konkreta datumet den 26 oktober. Fortfarande är spelet bara tillkännagett för PS4 och Xbox One. Red Dead Redemption släpptes som bekant aldrig till pc, men å andra sidan brukar Rockstar tillkännage pc-versionerna först kring eller efter spelen släppts till konsol.