1 000 Rockstar-medarbetare sliter för att hålla hans ord.

Red Dead Redemption 2 ska släppas den 26 oktober, men eftersom det redan försenats två gånger finns vissa farhågor om att det kan hända igen. Men nu kommer lugnande besked från högsta ort.

Strauss Zelnick, VD på Rockstars ägarbolag Take-Two, säger sig vara säker på att Red Dead Redemption 2 släpps på utsatt tid. Frågan lyftes av Jim Cramer i tv-programmet Mad Money på CNBC, och Zelnick svarar lugnande:

Handen på hjärtat, det släpps den 26 oktober.

Han fortsätter med att säga att ungefär 1 000 människor hos Rockstar jobbar med spelet, och att alla dessa har handen på hjärtat (underförstått: jobbar hårt för att hålla sig till deadlinen).

3:40 in i filmen lovar Zelnick att Red Dead Redemption 2 inte försenas igen.

Red Dead Redemption 2 avtäcktes hösten 2016, och ursprungligen var planen att lansera det hösten 2017. En första försening sköt fram premiärdatumet till våren 2018, vilket i februari flyttades till det konkreta datumet den 26 oktober. Fortfarande är spelet bara tillkännagett för PS4 och Xbox One. Red Dead Redemption släpptes som bekant aldrig till pc, men å andra sidan brukar Rockstar tillkännage pc-versionerna först kring eller efter spelen släppts till konsol.

Höga löner utesluter inte dåliga arbetsförhållanden, och personligt val är vatten värt när "crunch-time" tillhör normen i spelbranschen, så även om du som spelutvecklare väljer en annan studio är risken hög att du möter liknande förhållanden där. 27/05 https://www.glassdoor.com/Salary/Take-Two-Salaries-E7413.htm Mmmmm, vidrigt är ordet. Jag menar, de anställda har ju liksom inget val eller hur? Samt slavlöner på 1 miljon kronor om året, am i right? 24/05 Haha tänkte exakt samma sak, Classic! 24/05 Jag förstår inte heller varför somliga ser det som en skyldighet att släppa till samtliga plattformar samtidigt... Vill man ha det tidigare får man väl för fasen vara så god och låna, köpa eller stjäla brorsans konsol. Det är som att kalla en utvecklare... 24/05 Jag har svårt att tro att förseningarna enbart beror på tidsbristen och spelets färdighet så mycket som releaseluckor och konkurrens med andra spel, och hur långt de kommit på den ev. PC-porten just för att det inte skall dröja 4 år emellan, om de kansk... 24/05 @CARTMAN: Det känner jag också igen!!! 24/05 Det var någon här på FZ som skulle äta upp sin sko eller hatt om spelet skulle släppas nu i höst. Minns inte vem dock. Ge dig tillkänna. 23/05 Från idag till släppdatum blir det väl ca 390 miljoner kronor bara i lönekostnader, så de vill nog gärna bli klara :D 23/05 Ärsh, bättre att inte ge något datum alls och göra som blizzard, spelet är klart när det är klart. Skrämmande att det ska behövas 1000pers för att göra ett spel, inte undra på de måste mjölka med microtransactions/lootboxes. Men o andra sidan så säljer... 23/05 Samma snubbe som sade att Mafia 3 var ett bra spel pga det sålde. Another day, another suit. Je suis SUIT! SUIT SHIT SUIT! 23/05
Skicka en rättelse