Dice och EA skippar Premium Pass. Se första gameplay-trailern!

Alldeles nyss rullade Dice och EA igång den stora presentationen av Battlefield V. Och det stod snabbt klart att krigsskådeplatsen blir andra världskriget, precis som många gissat efter den korta teaser-trailern häromdagen.

Här är första trailern:

Programledaren Trevor Noah sa uttryckligen att Battlefield V återvänder till dit där allt startade - WW2. Vi fick också kvickt veta att det blir både single- och multiplayer, samt co-op (singleplayer kallas War Stories).

Som väntat av ett BF-spel får vi flyga flygplan, köra stridsvagnar och använda kraftfulla, hemliga vapen från andra världskriget (en skön flirt med Secreet Weapons-expansionen till BF1942). Det blir möjligt att spaka den tyska stridsvagnen Tiger.

Support-klassen kommer kunna bygga försvarsanläggningar av något slag. Uppgraderingar gör att klasserna blir bättre ju mer de spelar; de låser upp uppgraderingar. Du kommer också kunna göra kosmetiska ändringar av din soldat, t.ex. med olika utrustning.

Det blir inget Premium Pass i BF5 - det skippas helt. Det blir inte heller några expansionspaket - de kartor som ingår är de man spelar. Utvecklarna försäkrar också att det inte blir ett pay to win-spel - man vinner på skicklighet, menar de.

Det här blir första gången sedan 2002 års urmoder, Battlefield 1942, som ett fullstort Battlefield-spel utspelas under andra världskriget. Dice har visserligen gjort nedslag i WW2 efter det, i exemelvis BF1943 och BF Heroes, men dessa titlar har snart ett decennium på nacken.

Slutligen releasedatumet: Battlefield V släpps den 19 oktober.

Om 30 minuuter - klockan 23:00 - publicerar vi Calle Johansson-Sundelius busfärska första intryck från Battlefield V. Stay tuned!

@Heggiiman: Rötterna i det här fallet är ju bara WW2, det har inte med ngt annat att göra än det. Allt som görs om WW2 (som inte är rena dokumentärer eller dylikt) är ju faktiskt bara en tolkning av något. Om man bara tolkar en tidsperiod så har man ju... 24/05 Absolut, jag kan se hur det i helhet kan ses snett på om man ska tolka det som underhållning. Men om det görs på ett respektabelt sätt så kan det utöver ren underhållning även vara en återberättning av dom uppoffringar och hjältedåd som har genomförts.... 24/05 @Azureye: Sen när har trailers varit en ärlig representation av vad dom är trailer för? ;D Gäller både film/spel. Kika dom hära: Trailer Breakdown har massa gött i sig, dom (youtubers) fick en sneakpeek och lite mer info än vad vi fick på livestreamen/i... 24/05 Jag såg en trailer av Battlefield V. Det såg inte ut som WW2... Men jag hoppas att trailern bara är ett knep att lura till sig hormonstinna, hyperaktiva tonåringar, men att spelet sen har lite autencitet i sig. Jag tvivlar dock... Vill också påpeka att... 24/05 Tycker att det låter på sammanfattningarna man har hört att dom vill få det mer "PTFO" och mindre K/D jagande, vilket är väldigt välkommet. Blir väldigt lätt obalanserat som det är just nu, trots försöken med auto balansering och sånt. Nu lirar jag inte... 24/05 Att dom går tillbaka till WW2, du vet där battlefield började? Dvs rötterna av hela jävla franchiset? *MASSIV JÄVLA FACEPALM* https://strategywiki.org/wiki/Battlefield_1942/Weapon_inaccuracies 24/05 Frågan är väl hur de som överlevde WW2 hade uppfattat att det rent generellt görs spel (dvs. underhållning) av kriget. För även mer seriösa alster som Red Orchestra är ju först och främst underhållning och förströelse. Precis som film, för övrigt, och... 24/05 Battlefield V - Lootbox Edition plz 24/05 En av anledningarna varför jag slutade efter 2an. Dice lyckas otroligt bra visuellt och med det tekniska med Battlefield serien, dom ligger definitivt på fronten, men spelen är fortfarande "vanilla", dvs. gameplayet har inte direkt något djup eller tyng... 24/05 Jag vill väldigt gärna höra på vilket sätt som Battlefield 1942 inte var historiskt korrekt när det gäller händelser, platser, utrustning, fordon etc. Det är inte ett realistiskt spel, nej. Med teknologin som fanns när det utvecklades hade det inte ens... 24/05
Skicka en rättelse