Skymtades i spelbeskrivningen på PSN i Singapore.

Det verkar som att vi får spela Mega Man 11 lite tidigare än vi kanske trott. Efter att en skärmdump från PSN Store i Singapore läckt ser det ut som att spelet kommer att släppas redan den tredje oktober. Bilden i fråga delades på Twitter, men sedan dess har spelets beskrivning försvunnit från PSN.

Med tanke på att den tredje oktober är en onsdag och att vi traditionellt ser flest spelreleaser på fredagar, är det kanske rimligt att gissa sig till att det svenska releasedatumet snarare blir satt till den femte oktober. Vi kommer sannolikt höra mer om detta under E3 om knappa två veckor.

För Switch-ägare innebär det hur som helst att de kommer kunna ta del av en riktig Mega Man-kavalkad i sommar och i höst, främst med tanke på att Mega Man Legacy Collection 1 och 2 nyss släppts till formatet och att Mega Man X Legacy Collection är planerat att släppas under sommaren.

Mega Man 11 släpps till Xbox one, ps4, pc och Switch.

Skillnaden jag skulle göra mot metroidvania och X spelen är att du inte Måste återvända till andra banor för att leta efter saker. Du behöver inte en enda upgrade för att klara spelet (bortsett från X1 där du måste ha bootupgraden). I metroidvania så... 28/05 Men som du skriver här. Mega Man X3 är ju stort och man går ju mellan områden för att kunna låsa upp saker i en helt annan del av världen (myrstack). Vissa ställen måste man ha ett visst vapen eller t.ex en uppgraderingar (chip). Spelet är uppdelat i... 27/05 No joke jag känner mig alltid som ett rövhål efter något sådant här. Är så rädd att det blir fel och så blir det bråk och tjafs om det, men tror väl vi lyckades bra ändå. 27/05 Ha ha sånt här läser jag gärna mer av(kommentar fältet)! 27/05 Näe det är inte en dålig genre i gameplay eller i vad det står för. Inget illa menat mot dig men det är precis som när folk kallar Zelda ett RPG. De har inte riktigt koll på hur genren funkar och tar små saker som man kan göra i spelet som bevis på att... 27/05 Kanske enbart är en dålig genre? Kriterierna kanske inte skiljer sig tillräckligt för att bygga en ny? Likt EDM (Electronic Dance Music, vad är det?) inom musiken. Jag ville enbart tala om att jag gillar Mega Man X-spelen mer än de andra pga att man kan... 27/05 Jag förstår vad du menar men tycker ändå det är fel att säga det är "mer likt" när det inte ens är den typen av spel på något sätt. Igen, bara för att du KAN gå tillbaka till en tidigare nivå och hitta nya saker så är det inte metroidvania. Därav liknel... 27/05 Tycker du Drake & Kendrick Lamar är Hip-hop eller Pop? Som jag sa, jag tycker det "är mer likt metrovania" än tidigare sel, som inte har några sådana element överhuvudtaget. Du kan fortsätta lägga tid på mitt uttryck om du vill. I'm out. 27/05 Din länk styrker ändå vad vi säger. Metroidvania är en typ av genre där du har en stor värld att utforska och måste hitta olika föremål för att ta dig vidare. I vissa fall kan du då gå tillbaka till ett område med mycket is när du fått ditt eldsvärd för... 27/05 Ok, jag orkar inte tjafsa genrer. Tycker fortfarande att de liknar mer metrovania än tidigare Mega Man. Visst man kanske inte behöver låsa upp allt för att klara spelen. Om folk vill läsa: https://en.wikipedia.org/wiki/Metroidvania 27/05
Skicka en rättelse