I en lägesrapport berättar folket bakom Playerunknown's Battlegrounds och vilka förändringar som har högsta prioritet den närmaste tiden.

Spelarnas vanligaste önskemål är bättre prestanda, serveroptimering och bättre skydd mot fuskare, varför detta ligger högst upp på dagordningen. Prestandaproblemen har blivit värre de senaste patcharna, skriver utvecklarna, och man är redan i färd med att fixa detta. Dessutom kommer man trycka ut mindre uppdateringar löpande när de är färdiga, istället för att släppa större patchar mer sällan.

Rörande fuskare säger man sig ha vidtagit en mängd effektiva åtgärder de senaste månaderna. De flesta fuskare hittas och bannas inom någon timme, och hundratusentals konton har stängts av. Man planerar också att väcka åtal mot fuskare.

Förra veckan uppdaterads Xbox One-versionen av spelet, som fortfarande är i early access, med ökenkartan Miramar. Med det kom också ett gäng prestada- och stabilitetsförbättringar, mya vapen med mera. Detaljerad info i changeloggen.