Nära 2,6 miljarder kronor i månaden.

Bland battle royale-spelen är för närvarande Fortnite det stora namnet, inte minst i fråga om att dra in pengar. Förra veckan skrev vi att Epic planerar att pytsa in 100 miljoner dollar i prispotten för turneringsspel. Det låter hysteriskt mycket, men färska uppgifter från Superdata säger att spelet drar in 297 miljoner dollar i vinst – per månad. Det är nästan 2,6 miljarder kronor, gott folk.

Uppgiften kommer från Superdatas sammanställning av vilka spel som drog in mest pengar under april månad. Fortnite: Battle Royale toppar konsollistan och ligger femma på pc-listan, där League of Legends leder. Battlegrounds ligger nia på pc-listan.

Superdata noterar att GTA V börjar visa tecken på åldrande. GTA Online har ju varit hysteriskt populärt ända sen urpremiären hösten 2013, men i år har intäkterna minskat månad för månad. Fortnites popularitet ses som ett skäl till det, ett annat att Rockstar inte fyller på onlineläget med nytt material lika ofta längre.

Vi la 23 procent mer pengar på digitala spel i april jämfört med samma månad förra året, enligt rapporten. Totalt betalade vi 9,09 miljarder dollar på digitala spel till pc, konsol och mobiler, mot 7,42 miljarder dollar smama period 2017. Konsoler och mobiler stod för den största ökningen, medan det stod ganska still på pc-sidan.

Vad är det som gör Fortnite till ett skitspel? Jag har själv hållit på med gaming sedan slutet på 80-talet och ser inte mkt "flaws" i Fortnite. Smidigt gameplay. Taktiska strider som kräver sin person. Det verkligen osar bitterhet över hela ditt inlägg,... 29/05 Kanske lite OT, men ni skrev att GTA V tappat i popluraitet. Stämmer säkert. Men är inte den där ban-rundan som går runt en del av problemet? Att folk som inte fuskat blev automatiskt bannade osv? 29/05 @CARTMAN: det kommer säkert,..man får ta i beaktande att spel inte görs på några månader....och så värst länge har ju inte fortnite funnits ute... 28/05 Med tanke på att Fortnite är ett skitspel som blivit poppis genom youtube och spelas till 95% av teens och pre-teens som inte ännu har lärt sig begreppet "pengar" eller "valuta" så är jag föga förvånad faktiskt. Så länge man kommer kunna övertala mamma... 28/05 Det är ju smått fantastiskt att Wow fortfarande är med på listan. 28/05 Jaha, Smilegate. Då steg hoppet lite lite igen för en portning av Lost Ark <3 28/05 Något glada Epic ska vara över att PUBG var en sådan succé. Där hittade man ju en helt enorm marknad för Fortnite som man knappast hade räknat med på förhand. 28/05 Kan inte de gamla kult rävarna från EPiC Games lägga några mille på att göra ett matigt single player äventyr när de nu drar in så galet mycket cash. Fast det är ju behagligare att sitta i räkbåten som de gör nu o pumpa ut billigt muliplayer crap materi... 28/05 Precis, https://www.smilegate.com/en/game/game.asp?cd_game=1 Hade aldrig hört talas om det innan Starbreeze fick uppdraget att göra en ny version av spelet. 28/05 Efter en snabb uträkning inser jag att det är närmare 40.000 miljarder euro. 28/05
Skicka en rättelse