Bland battle royale-spelen är för närvarande Fortnite det stora namnet, inte minst i fråga om att dra in pengar. Förra veckan skrev vi att Epic planerar att pytsa in 100 miljoner dollar i prispotten för turneringsspel. Det låter hysteriskt mycket, men färska uppgifter från Superdata säger att spelet drar in 297 miljoner dollar i vinst – per månad. Det är nästan 2,6 miljarder kronor, gott folk.

Uppgiften kommer från Superdatas sammanställning av vilka spel som drog in mest pengar under april månad. Fortnite: Battle Royale toppar konsollistan och ligger femma på pc-listan, där League of Legends leder. Battlegrounds ligger nia på pc-listan.

Superdata noterar att GTA V börjar visa tecken på åldrande. GTA Online har ju varit hysteriskt populärt ända sen urpremiären hösten 2013, men i år har intäkterna minskat månad för månad. Fortnites popularitet ses som ett skäl till det, ett annat att Rockstar inte fyller på onlineläget med nytt material lika ofta längre.

Vi la 23 procent mer pengar på digitala spel i april jämfört med samma månad förra året, enligt rapporten. Totalt betalade vi 9,09 miljarder dollar på digitala spel till pc, konsol och mobiler, mot 7,42 miljarder dollar smama period 2017. Konsoler och mobiler stod för den största ökningen, medan det stod ganska still på pc-sidan.