Få lär ha missat att Battlefield V avtäcktes i torsdags. Däremot har spelet fått massiv uppmärksamhet för helt andra saker än sånt som har någon konkret betydelse på slagfältet. Men här på FZ är vi inte de som låter lovande spelfeatures slinka förbi osedda, så här har du 10 saker som gör det värt att hålla ett öga på Battlefield V.

Inga lootlådor

Dice och EA har lärt av kritiken mot Star Wars: Battlefront 2, så Battlefield V är helt fritt från lootlådor som slumpar ut prylar. Du kommer kunna köpa extraprylar, antingen "grind"-valuta eller för riktiga pengar, men det rör sig enbart om kosmetiska ting – inget som påverkar gameplay.

Alla kartor är gratis

Även Premium Pass stryks, så alla spelare kommer ha tillgång till samma banor utan att behöva betala för sig.

Halvmanuell hälsa

Hälsan återställs automatiskt – men bara till en viss gräns. För att få full hälsa behövs en medic eller ett besök på en förnödenhetsstation där du själv healar dig till nyskick. Och alla i en squad kan återuppliva varandra (medic gör det snabbare). Kommer dämpa run and gun-taktik, och uppmuntra samarbete i squaden.

Hälsosystemet är en blandning av manuell och automatisk återställning.

Splitter

När saker (läs hus) exploderar sprids splitter som kan skada soldater i närheten. Sprängs ett hus inifrån far bitarna utåt, och vice versa. Saker kan hänga kvar och sedan tvingas ner av gravitationen.

Nytt spotting-system

Systemet för spotting har arbetats om helt, så att det inte längre räcker för snipers att chansskjuta mot ikoner. Länge efterfrågat.

Bygg befästningar

Fysikmotorn gör att hus och andra skydd kan förstöras, så möjligheten att bygga egna försvarsverk är välkommet. Alla kan bygga sandsäcksvärn, fordonshinder, snipertorn, sätta taggtråd med mera på områden man kontrollerar. Återstår att se hur bra det fungerar i praktiken.

Stridsvagnar kommer kunna köra sönder skyddande byggnader, men fotsoldater kan bygga nya försvarsverk. Pjuh!

Konsekvent rekylmönster

När du avfyrar vapnet är de första skotten i rekylmönstren likadana. Det gör det enklare att lära sig att hantera de olika vapnen, och förhoppningsvis ger det mindre spray and pray.

Förstörelse

Grövre skott penetrerar väggar och annat tunnare material. Support-klassens betydelse ökar ännu mer efter den viktiga uppdateringen i Battlefield 3 som gjorde täckelds påverkan större.

Förstör!

Barmhärtiga samariter

När en medspelare faller kan du släpa den i skydd.

Poängbelöningar

Squadsen får poäng för sitt krigande, och effektivt krigande ger mer poäng. Med poängen kan ni skaffa förnödenheter, fordon, V2-raketer och annat roligt. Kan ge squad-samarbete en rejäl knuff.