FZ påminner om de där sakerna du missade när du pratade om annat.

Få lär ha missat att Battlefield V avtäcktes i torsdags. Däremot har spelet fått massiv uppmärksamhet för helt andra saker än sånt som har någon konkret betydelse på slagfältet. Men här på FZ är vi inte de som låter lovande spelfeatures slinka förbi osedda, så här har du 10 saker som gör det värt att hålla ett öga på Battlefield V.

Inga lootlådor

Dice och EA har lärt av kritiken mot Star Wars: Battlefront 2, så Battlefield V är helt fritt från lootlådor som slumpar ut prylar. Du kommer kunna köpa extraprylar, antingen "grind"-valuta eller för riktiga pengar, men det rör sig enbart om kosmetiska ting – inget som påverkar gameplay.

Alla kartor är gratis

Även Premium Pass stryks, så alla spelare kommer ha tillgång till samma banor utan att behöva betala för sig.

Halvmanuell hälsa

Hälsan återställs automatiskt – men bara till en viss gräns. För att få full hälsa behövs en medic eller ett besök på en förnödenhetsstation där du själv healar dig till nyskick. Och alla i en squad kan återuppliva varandra (medic gör det snabbare). Kommer dämpa run and gun-taktik, och uppmuntra samarbete i squaden.

Hälsosystemet är en blandning av manuell och automatisk återställning.

Splitter

När saker (läs hus) exploderar sprids splitter som kan skada soldater i närheten. Sprängs ett hus inifrån far bitarna utåt, och vice versa. Saker kan hänga kvar och sedan tvingas ner av gravitationen.

Nytt spotting-system

Systemet för spotting har arbetats om helt, så att det inte längre räcker för snipers att chansskjuta mot ikoner. Länge efterfrågat.

Bygg befästningar

Fysikmotorn gör att hus och andra skydd kan förstöras, så möjligheten att bygga egna försvarsverk är välkommet. Alla kan bygga sandsäcksvärn, fordonshinder, snipertorn, sätta taggtråd med mera på områden man kontrollerar. Återstår att se hur bra det fungerar i praktiken.

Stridsvagnar kommer kunna köra sönder skyddande byggnader, men fotsoldater kan bygga nya försvarsverk. Pjuh!

Konsekvent rekylmönster

När du avfyrar vapnet är de första skotten i rekylmönstren likadana. Det gör det enklare att lära sig att hantera de olika vapnen, och förhoppningsvis ger det mindre spray and pray.

Förstörelse

Grövre skott penetrerar väggar och annat tunnare material. Support-klassens betydelse ökar ännu mer efter den viktiga uppdateringen i Battlefield 3 som gjorde täckelds påverkan större.

Förstör!

Barmhärtiga samariter

När en medspelare faller kan du släpa den i skydd.

Poängbelöningar

Squadsen får poäng för sitt krigande, och effektivt krigande ger mer poäng. Med poängen kan ni skaffa förnödenheter, fordon, V2-raketer och annat roligt. Kan ge squad-samarbete en rejäl knuff.

Nej, så är det inte. Jag och många andra minns den tid då DLC och MT inte existerade. Istället betalade vi gladeligen full price för full content expansions. Realism, immersion & historisk revisionism är tre helt olika saker. 30/05 Tack så mycket! :) Blev super pepp! 30/05 Svarar i tråden i fall det finns fler som är intresserade av att veta svaren på dina frågor. - Inget svar från Beenox om tickrate. - Inget de pratade om men skulle bli förvånad om det försvann i BO4. - Samma som ovan. Skulle bli väldigt förvånad om de... 29/05 Det tvivlar jag inte om. Speciellt när det sker en öppen kontrovers med att det är en cybernetic Emily Blunt som springer runt i ett spel nästan gjord av top tier fans till Michael Bay och slaktar nazister - så mig behöver du inte övertyga att ett läsin... 29/05 "Support-klassens betydelse ökar ännu mer efter den viktiga uppdateringen i Battlefield 3 som gjorde täckelds påverkan större." Nedhållande eld för bövelen! 29/05 Får vänta och se mer riktig gameplay i MP för att se hur allt ser ut. Men ser såklart väldigt bra ut, de kanske äntligen tagit åt sig av iallefall några av de se saker vi påpekat med tidigare spel. 29/05 Visst 5 kartpaket/DLC till BF1 var i mesta laget, det blir splittrat och rörigt för många spelare. Men jag tycker det är tråkigt att DICE verkar överdriva åt andra hållet och att man inte ska kunna köpa kartor alls. Jag vill hellre kunna köpa kartor så... 29/05 @kLIMAX_: Hörru, det har vi ju gjort! :) För den intresserade finns det en punktlista liknande denna med mina intryck från spelets avtäckande samt ett 12 minuter långt klipp med gameplay och kommentarer. Det senare är långt mycket matigare än något vi... 29/05 Okej är du ironisk eller? Det har inte direkt varit någon större kontrovers (iaf på FZ) runt BO 4. 29/05 @kLIMAX_: Må varit ignorant att skriva så men samtidigt så kan jag ju bara gå efter vad jag väljer att spela idag. Förr nöjde jag mig mer av att bara spela något arkadfps medan jag vuxit till att ha lite högre krav på spelet/spelen. Det göe inte mig til... 29/05
Skicka en rättelse