Alltså, de där strålkastarna ser så onda ut.

Mörka, ogästvänliga landsvägar. Skuggor i ögonvrån, och så helt plötsligt hotfulla strålkastare i backspgeln när någon eller något tar upp (bil)jakten på dig. Skräckspel finns det gott om, men oss veterligen har ingen gjort ett där man sitter bakom ratten på en bil hela tiden. Således väckte vår nyfikenhet av Beware, som nu kan demotestas via IndieDB.

I demot startar du på en skum trailerpark, sittandes i din bil. Inga övriga instruktioner, utan det är bara att köra. Mot något, eller från något? Ett tips är att spela i ett helmörkt rum, det är svårt att se vad som händer annars.

Kolla även in filmen nedan som en spelare har laddat upp. Känslan av klaustrofobi och paranoia är påtaglig. Pulsen stiger när den suggestiva musiken drar igång och spelaren skräckslaget ser sig om över axeln.

Spelet, som tidigare hette Surviving Driving, skapas av indieutvecklaren Ondřej Švadlena

Ladda ner demot av Beware här
Vårt stora skräckspels-quiz!

Det är möjligt att det är imponerande för att ha gjorts av en person, men det gör ju inte slutprodukten bättre för det :) 29/05 Testade demot, och det är ett roligt koncept med stor potential, och framför allt om det får stöd för VR. Definitivt något att hålla ögonen på. 28/05 nu är du lite väl hård mot en indieutvecklare ? om det gjort av 1 person så är det väl ändå rätt imponerande ? 28/05 Jag trodde först att bilen kördes i ett motionsspår. Vägbredden är ju som i Dirt Rally. Ljudet var ju förskräckligt, men kanske placeholder det också? Vad är det för bilmärke? 28/05 Såg intressant ut faktiskt. Roliga mörkklädda gubbar som sprang mot bilen. Såg ut som alla hade fått EP anfall trots att de sprang. 28/05 Ett spel med realistiska vägbredder iaff.. (och inte 2½ - 3½ bilar PER FIL som är standarden). 28/05 Kändes som det var väldigt mycket placeholders, inte minst i form av ljud. Lite väl tidigt i utvecklingen för att jag ens ska kunna uttala mig något särskilt. 28/05 Riktigt välgjort men det finns mycket att göra. Sen står det faktiskt i demot att flera saker är place holders och kommer att bytas ut innan release så det lär bara bli bättre. 28/05 Riktigt snygga reflexeffekter, utöver det så var det ju rätt mediokert. Fysiken var horribel, men ljudet var nog värst. Gubbarna som sprang ut och hur de rörde sig var ju stor humor också :) Musiken passade inte alls, tycker jag. Kändes som någon vid... 28/05 Vilket antiklimax slut :D "Death" 28/05
Skicka en rättelse