Ska vi äntligen få se det på E3?

Det har gått tre år sedan Capcom avslöjade remaken av Resident Evil 2. Sedan dess har vi fått veta... ungefär ingenting alls. Inga bilder, ingen trailer och senaste livstecknet kom förra sommaren då en av originalets programmerare påstod att releasen skulle ske "snart".

Nu nås vi av tissel och tassel (japp, fram med saltkaret) om att Resident Evil 2 ska bli "snyggast i serien" och att det görs med en modifierad variant av Resident Evil 7-motorn, RE Engine. Detta enligt en "källa" till Rely on Horror. 1080p och 30 fps är målet på original-PS4:n medan PS4 Pro ska få "native" 4K och 60 fps. Det låter ju i teorin rysligt bra.

Det sägs också att spelet ska få över axeln-kameran från Resident Evil 4 och dess likar, snarare än de förrenderade bakgrunder från originaltvåan. Veteranutvecklare ska ha hyrts in och skräckäventyret sägs vara betydligt längre än 1998-spelet, med nya scener och händelser.

1998...? Det är 2018 i år så det vore förstås mer än värdigt att släppa remaken i år, tjugo år efter ursprungsreleasen. Förhoppningsvis har Capcom en del att säga – och visa! – på E3.

Spännande. Hoppas det blir bra och de inte pajat stämningen och mystiken som fanns överallt i 2an :) 30/05 @rewoX: skulle säga samma sak. Pro är väl inte åtta gånger så kraftfull som icke Pro? 29/05 Hoppas till gudarna att de inte förstör kameravinkeln nu, det är lite det som är charmen med Resident Evil 1-3 och Code Veronica. Blir det som de andra skiten så blir jag sjukt besviken. Dock, blev lite sådär när jag fick veta det var en remake och inte... 29/05 Vore coolt med ett förstaperson-läge om dom ändå kör på RE7-motorn. Se RE2 ur lite andra perspektiv liksom :) 28/05 Är det verkligen sån prestandaskillnad? 1080p @30fps på vanliga PS4 och 2160p @60fps på PRO? Det är stor skillnad i både upplösning och fps där :o Jag hade köpt om det vara 1080@60 respektive 2160@30.. men men :) 28/05 Tycker det är bra att det blir modern kameravinkel likt de nyare RE spelen. Vill inte gå tillbaka till 90 talet på det viset. 28/05 Längtar som tusan....... 28/05 Eftersom de enbart pratar prestandan på sonys maskin så blir man ju fundersam om spelet blir exlusivt, hade ju varit grymt tråkigt om det inte kommer till xbone, switch och pcn. 28/05 2:an som enligt mig är det bästa i serien! Ser jag framemot :) Men undra vilka personer de kommer skanna ansiktena på, då RE Engine använder den tekniken för att uppnå verklighetstrogna karaktärer! :o Hype! :) 28/05 Överaxeln ? Please no, och är det mot förmodan det så hoppas jag verkligen det är slow-pace och mer horror och inget RE4,5,6. 28/05
Skicka en rättelse