Det har gått tre år sedan Capcom avslöjade remaken av Resident Evil 2. Sedan dess har vi fått veta... ungefär ingenting alls. Inga bilder, ingen trailer och senaste livstecknet kom förra sommaren då en av originalets programmerare påstod att releasen skulle ske "snart".

Nu nås vi av tissel och tassel (japp, fram med saltkaret) om att Resident Evil 2 ska bli "snyggast i serien" och att det görs med en modifierad variant av Resident Evil 7-motorn, RE Engine. Detta enligt en "källa" till Rely on Horror. 1080p och 30 fps är målet på original-PS4:n medan PS4 Pro ska få "native" 4K och 60 fps. Det låter ju i teorin rysligt bra.

Det sägs också att spelet ska få över axeln-kameran från Resident Evil 4 och dess likar, snarare än de förrenderade bakgrunder från originaltvåan. Veteranutvecklare ska ha hyrts in och skräckäventyret sägs vara betydligt längre än 1998-spelet, med nya scener och händelser.

1998...? Det är 2018 i år så det vore förstås mer än värdigt att släppa remaken i år, tjugo år efter ursprungsreleasen. Förhoppningsvis har Capcom en del att säga – och visa! – på E3.