I spåren på Black Desert Online, Aion och Blade & Soul, följer ytterligare ett Koreautvecklat MMORPG. En genre vars dragningskraft avtagit i styrka här i väst, men som lever vidare i ostasien, med en extra skjuts från den mobila markanden.

Bless Online är vid en kort första anblick snarlikt de andra spelen i klassen – intrikata karaktärsgeneratorer, animélook och minst en liten gullig varelse som spelbara karaktär. Vidare stora, sömlösa världar, till synes ändlöst grindande och ofta en story som inte riktigt håller måttet i längden. Stapelvaror som bossraider, PvP, PvE, fraktionsstrider, crafting och utforskande finns såklart också där.

Imorgon, 30 maj, blir spelet tillgängligt via Steams early access, och för 30 dollar kommer du att kunna ta del av det pågående kriget mellan Hireon och Union, som en av sju olika raser. Du också slanta in 10 dollar extra för att få access redan idag.

Berätta gärna för oss hur spelet känns, om du kastar dig in i helgen.

TheLazyPeon har spelat Bless under lång tid, och i filmen nedan ger han en bra inblick i vad ni kan förvänta er. Han behandlar även problemen med pay-to-win, som många MMORPG har dragits med.

Vi recenserade Aion
Släppdatum för World of Warcraft: Battle for Azeroth