Större än World of Warcraft, Skyrim, GTA V och GTA San Andreas – tillsammans!

När vi och Guerrilla Games, tidigare känd som "Killzone-studion", firade ettårsdagen för Horizon Zero Dawn avslöjades det att spelet sålt i 7,6 miljoner, vilket gör att det bara har Uncharted 4 framför sig bland de bästsäljande PS4-spelen. Spelet hade dock kunnat bli något helt annat.

Efter att Guerrilla Games stolt visade upp den två år gamla prototypen ifrågasatte Sony spelets enorma yta, spelglädjen och om det ens gick att genomföra. Detta berättade exekutiva producenten Angie Smets på Nordic Game Conference i Malmö förra veckan (via Wccftech).

We didn’t see this coming. Because we had become blind to the game’s weak points.

Spelet var större än World of Warcraft, Skyrim, GTA V och GTA San Andreas – tillsammans! Storleken ska ha fått teamet att tappa fokus och man tog nya tag. Tillkännagivandet på E3 2015 blev en triumf men enligt speltestare var Horizon Zero Dawn "bortom tråkigt". Lyckligtvis fick man ordning på de svaga punkterna till releasen, och resten är ett fantastiskt stycke spelhistoria.

Exakt samma för mig.. men bra att veta att många hyllar det så man kan plocka upp det en regnig dag på semestern 30/05 Horizon gav mig starka zelda-vibbar (främst pga allt utforskande). Spelade igenom det 3 ggr bara i fjol. Sjukt bra spel. Jag vill veta mer om den världen. Ge mig en uppföljare som kanske visar hur folk har det i andra länder och vilka stammar och samhäl... 30/05 Det som jag tyckte var dåligt i spelet var att alla Quest rewards bara var met av samma skrot som gick att hitta lite varstans redan. Det kändes aldrig som att man såg fram mot att casha in för att det lockades med en ny båge/annat vapen/rustning eller... 30/05 Tycker spelet är riktigt bra och definitivt ett tekniskt mästerverk men transportsträckorna hade kunnat vara lite kortare. Sen ser personerna i dialogscenerna något livlösa ut eftersom de hela tiden är samma kameravinklar och ansiktsuttryck. 30/05 Eller hur. jag tröttnar efter typ 10 timmar i deras spel varje gång. Tyckte också Horizon kändes precis lagom av det mesta. Vilken gjorde att när jag brjade krokna så var spelet över :) 30/05 Jag håller med dig till fullo. 30/05 Så spelade jag med till en början tills jag körde alla hunting grounds trials för guld, jag blev väldigt imponerad hur alla vapen var bra till olika saker. Efter det körde jag med nästan alla vapen beroende på vilken fiende jag stötte på och då kändes... 30/05 Bra story, bra grafik. Men gameplay var aldrig roligt i min mening. Combat var repetitivt, fanns ingen poäng med att byta taktik då det räckte med att man hittade en sak som fungerade sedan kunde du "one trick" hela spelet (läs tripwires). 30/05 Fantastiskt spel, tycker jag! Ligger där uppe i toppen tillsammans med Mass Effect, Witcher 3 och Last of Us när jag ska ranka mina favoritspel. Det enda jag kan invända mot är att vissa points of interests var för lika varandra. Huvudstoryn och de få... 30/05 Tappade suget att fortsätta lira Horizon efter en 10 timmar eller så. Det bara tvärdog av någon anledning. :/ 30/05
Skicka en rättelse