Släpps det 27 oktober? Blir det en onlineskjutare? Och får det 70-talsfeeling?

För några timmar sedan avtäcktes Fallout 76 med en bokstavlig teaser; vi fick veta retsamt lite och tanken är att Bethesda ska visa upp spelet med buller och bång på E3. Vi är förstås otåliga som få och listar både det vi vet och vad det tisslas och tasslas om världen över.

 • Titelns 76 innebär högst troligt Vault 76 men kan också ha med året 2076 att göra. 1776 var också året då USA utropade sin självständighet, vilket både kan vara relevant eller inte.

 • Det här kan vara vad New Vegas var för Fallout 3, snarare än ett Fallout 5, men...

 • ...Obsidian har inget med detta att göra utan det är Bethesda Game Studios som utvecklar.

 • "Take Me Home, Country Roads" spelas i teasern. Innebär "76" även 70-talsinfluenser?

 • Enligt Kotakus Jason Schreier ska detta vara ett onlinespel, och (högst obekräftade) rykten viskar om både Overwatch och battle royale.

 • Samma Schreier: "Förväntar du dig ett traditionellt singleplayer-rpg blir du väldigt besviken."

 • Schreier igen: Utvecklas i både Maryland (huvudstudion) och Austin (forna Battlecry).

 • Klockor i trailern visar år 2102; långt, långt innan Fallout 3 och 4.

 • 27 oktober är ett datum som dyker upp i trailern. Blir det releasedatumet? I år?

 • Om Fallout 76 äger rum tidigare än andra delar i serien skulle det kunna innebära att ödelandet inte är fullt så öde som i de andra spelen. Onlinestrider? Battle royale? (Hjälp!)

 • Kotaku: enligt anonyma källor är 76 är ett online-survival-rollspel influerat av Dayz och Rust.

 • Oavsett vad vi vet idag: den 10 juni ska spelet avtäckas i sin fulla prakt. Följ oss då, på vår uppesittarkväll!

Nja? Det hände ju på andra sidan landet typ 01/06 @waeress: Jag har missat att år 2102 vissas i trailern. Ok 2102! Det innebär att vi får handskas med The Master och hans skapelser. 01/06 @xtrem11: Alltså, året 2102 år ju med i teaser-trailern. Om det inte är då utan 2097 som spelet utspelar sig så slutar jag skriva här på forumet :D Som jag skrev tidigare så betyder inte tidsinställningarna på ett vault att det bara öppnas. Det går att... 31/05 @Ahris: Jag trodde att de fortsatte att avfyra atombomber i flera år framåt, fel av mig. Det innebär att vault 76 öppnar 2097, d v s spelet utspelar sig då. 31/05 Det jag alltid velat ha är möjligheten att möta nån spelare här och var på helt random och avslappnade grunder, i en helt vanlig Fallout-värld ämnad för single player. Inget jäkla stressigt uppstyrt onlinespelande där man ska göra en viss grej under tid... 31/05 Fallout 76 kommer garanterat vara en form av basbygge pvp-mmorpg. Tänk ark fast utan dinosaurier och i fallout världen. Med mer fokus på rpg och groupquests, raider allt sånt. Med expansioner. Microtransaktioner, kanske tom månadsprenumeration för massa... 31/05 Hoppas att det blir ett story baserat Co-op spel och inte ett spel som dayz eller liknande där det är alla mot alla. Tex att man har followers som kan styras av spelare, eller av datorn. Tror dom kommer satsa hårt på creation club och förbjuda vanliga... 31/05 Fastnade aldrig för Fallout, mest för att jag inte spelade 3an förrän det var "för gammalt" och 4ans byggande vart en besvikelse kombinerat med varje gång man villa känna av lite mer open world á la Skyrim och kanske starta bygga hus så kom bara "anothe... 31/05 Fanns en 4chan tråd från förra året om ett Fallout 76 som sades vara en rust klon i fallout tema. Hoppas det inte är saken med detta. 31/05 Dom skräller. Nytt 2d-Fallout. Eventuellt med samma motor som Pillars of Eternity. Shit... nu när jag skrev det blev jag lite lätt svettig. Tänk om! 31/05
Skicka en rättelse