Sega slänger ett blått skal i Nintendos huvud.

Mario Kart 8, partyracern framför andra, kommer i vinter få konkurrens. Sega meddelar att man snickrar på Team Sonic Racing, en fartfyllt arkadracer där du kan köra själv eller med eller emot vänner. Läge att både förstärka och kapa vänskapsband där i soffan.

Men det vänder sig till fler än Nintendo-anhängarna: förutom till Switch släpps Team Sonic Racing till PS4, Xbox One och pc. Upp till tolv spelare kan mötas online, och split screen finns för upp till fyra spelare lokalt. Team Racing låter ett par vänner hjälpas åt för att nå förstaplatsen. Det kommer att gå att justera hur fordonen beter sig.

Och slutligen: ja, det finns power-ups. Wisps kallas de, och det finns 14 stycken offensiva och defensiva. Återstår att se vilken som blir spelets motsvarighet till det blåa skalet.

Team Sonic Racing kodas av brittiska Sumo Digital. Det släpps någon gång i vinter.

@xverminator: Sonic All Star Racing är bättre än Mario Kart på nästan alla punkter, men det kommer aldrig slå hos den stora massan på samma sätt. Mario Kart är ju nästan en egen kategori av spel. 31/05 Låter lovande även om jag inte tror att Sonic kan bli lika bra som Mario Kart, men hoppas det kan bli en ordentlig utmanare. Är lite less över att Nintendo inte ansträngde sig att göra ett nytt Mario Kart 9 till Switch efter Mario Kart 8 till Wii U. 31/05 Tittade på Sumo Digitals hemsida, och även wikipedia-sidan, och där finns samtliga titlar ovan. Sen vet man inte i vilken utsträckning de varit delaktiga, så klart. Edit: Bland deras "clients" finns bl a Turn10, kan mycket väl vara så att de arbetat på... 31/05 Äger det till Steam men har aldrig provat det. Finns det ett battle mode i dessa spel likt Mario Kart med ballonger på arenor. Dessa är ju viktiga i kart spel, imo. Kommer nog att köpa detta till min PlayStation 4 om det blir köp. Istället för Switch... 31/05 Gillade den förra Sonicracern! Inte riktigt Mario kart-klass men ändå riktigt kul. 31/05 Sonic All stars Racing Transformed 2 med andra ord? Inte mig emot. SASRT var först med fordon som bytte skepnad beroende på underlaget/banan under pågående race. Körkänslan var minst lika bra som i MK8 och eftersom det släpptes till pc var prestandan... 31/05 Oh, intressant! Detta kommer jag förmodligen bli tvungen att köpa. För de som vill ha lite referenser kring Sumo Digital så tog jag mig friheten att kolla deras tidigare spel, där de som sticker ut är: Broken Sword: The Angel of Death Hitman: Episode 5... 31/05
Skicka en rättelse